XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ayurvedisk behandling för celluliter


Celluliter är klumpar och stötar av fett som liknar keso som förekommer allmänt på en kvinnas mage, lår eller skinkor. Dessa klumpar är faktiskt samlingar av fett som driver mot bindväven under huden, orsakar ytan av huden till grop eller rynka, och ge det ett oattraktivt utseende.

Det finns många behandlingar annonseras för att bli av med celluliter - allt från massera maskiner krämer till fettsugning. Den gamla alternativa medicin företeelse som kallas Ayurveda använder diet, motion och självmassage för att minska uppkomsten av celluliter.

ayurvediska Medicine

Ayurvedisk medicin, även känd som Ayurveda, har sitt ursprung i Indien för tusentals år sedan. Det är ett av världens äldsta medicinska system.

I USA, är Ayurveda som ett alternativ medicinsk praxis.

Syftet är att balansera kropp, själ och ande. Det antas att detta kommer att främja välbefinnande. Enligt 2007 års National Health Interview Survey, mer än 200.000 vuxna använde ayurvedisk medicin under det senaste året.

Diet

Enligt ayurvedisk medicin, människor som äter mycket stekt mat och fett har vad som kallas en "kapha väckande" diet, vilket leder till celluliter. Egenskaperna hos kapha är tyngdkänsla, mjukhet, söthet och kyla. För att balansera dessa är en "kapha-minskande" dieten rekommenderas.

Ljus, värmer livsmedel hjälper till att balansera kapha. Bean grytor, lätta korn-and-vegetabiliska kombinationer och klara soppor gjorda med bönor och tärnade grönsaker är idealiska.

De tre ayurvediska smaker som hjälper balans kapha är skarp, bitter och sammandragning. Äpplen, garbanzo bönor med kryddor, och ångad broccoli eller blomkål med en lätt olivolja dressing göra hälsosamma mellanmål. Minska salt, sött och surt snacks.

Morötter, sparris, okra, bittra gröna bladgrönsaker och brysselkål är bra vegetabiliska val.

Zesty, värmande kryddor som gurkmeja, spiskummin, koriander, cayenne, svartpeppar, torkad ingefära och kryddnejlika är till hjälp för att balansera kapha.

Dricka vätska regelbundet, men undvik kalla drycker.

Massage

En grundläggande av ayurvedisk medicin är självmassage. En form kallas Garshana massage, och rekommenderas som en celluliter behandling. Ayurveda säger att det är perfekt för dem med en kapha konstitution.

Du utför Garshana massage med bad borste, luffa svamp eller råsidenhandskar kallade Garshana handskar. Det är en lymfmassage, gjort med streck som går från foten upp till hjärtat. Det görs på torr kroppen innan en dusch.

Massagen börjar på fotsulorna, med snabba back-och-tillbaka rörelser och ett lätt tryck.

Du kan öka trycket som tolereras. Gör cirkelrörelser på lederna, och upp-och-ner rörelser på de långa benen. Ägna särskild uppmärksamhet åt områden som har celluliter eller extra fett. Med hjälp av en naturlig bad borst med ett långt handtag underlättar massage av ryggen.

Träning

Ayurvedisk medicin rekommenderar någon övning som inkluderar rörelse av ben och lår bra för att minska celluliter.

Ayurveda föreslår yoga som ett sätt att balansera kapha. Yogaställningar som utvecklar styrka och främja uthållighet är idealiska. En ayurvedisk yogalärare kommer att utveckla en rutin baserad på individen, snarare än att presentera en uppsättning serie poser för klassen.

varningar

Det är lämpligt att låta din primära vård läkare vet om alla alternativ medicin metoder du genomför.

Celluliter är en kosmetisk tillstånd som förbättras genom någon typ av motion och viktförlust från alla typer av reducerat kaloriintag. Det är tillrådligt att konsultera en läkare innan någon träning eller viktminskning plan.