XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Med alla dieter som finns idag, är det svårt att veta vilken som är bättre. Vissa hävdar att så länge du tittar på dina kolhydrater, kommer du gå ner i vikt oavsett hur många kalorier du förbrukar. Den Atkins diet är ett bra exempel på detta. Andra säger att en fettsnål kost är svaret. I slutändan verkar det som en kalorifattig diet är det bästa sättet för de flesta, men inte för alla.

Kalorier Vs. Fett

Det verkar som, baserat på de flesta experter och dietister uppfattning, titta på kalorier - några kalorier - i motsats till att helt enkelt skära fett i kosten är det mest effektiva sättet att gå ner i vikt snabbt. En studie, som finansieras delvis av National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), visar att det är möjligt att välja en diet som fungerar för dig. När vi minska våra kalorier, och lägga till några kostfiber, bör viktminskning vara oundvikligt. "Dr. Elizabeth G. Nabel, NHLBI regissör, ​​sade:" Så länge människor följer en hjärt-hälsosam, reducerat kaloriintag, det finns mer än en närings tillvägagångssätt för att uppnå och bibehålla en hälsosam vikt. "

Dr Alice H. Lichtenstein, professor i näringslära vid Tufts University i Boston uppgav, som citeras i en New York Times artikel publicerad i september 2002: "Att minska fett ensam är ingen garanti för viktminskning Du måste skära kalorier eller öka den fysiska aktiviteten. . "

Du kanske undrar varför en diet som Atkins, som inte grundar sig på att skära kalorier, har blivit så populär då. Skälet är att även i en hög proteinhalt, fettrik kost som Atkins, gör du verkligen skära kalorier, men ofrivilligt. Varje gång du begränsa någon större närings grupp i den utsträckning som Atkins gör med kolhydrater, är det troligt att gå ner i vikt, framför allt eftersom du kommer att ha förbrukat färre kalorier. Även livsmedel som innehåller mycket fett och protein smälta långsammare, vilket gör att du känner dig nöjd längre. När du känner dig nöjd, kommer du inte äta så mycket.

överväganden

Du måste hålla ett par saker i åtanke om du väljer att gå ner i vikt genom att helt enkelt titta på dina kalorier. Till exempel är det lätt att underskatta antalet kalorier du äter. För att gå ner i vikt tittar på dina kalorier, måste du räkna varje kalori du förbrukar. Många människor tycker att detta inte bara alltför tidskrävande men också otroligt tråkig. Så de hamnar slarva, som nästan alltid resulterar i fler kalorier konsumeras än de har uppskattat med sina "ungefärlig nummer." Dessutom är inte korrekt data som ingått ett sekel sedan vilken mängd energi fett, protein och kolhydrater har. Som rapporterats av webbplatsen för Daily Mail i England, Dr Geoffrey Livesey, en oberoende nutritionist som tidigare arbetat för Medical Research Council näring forskningsenhet människa, säger: "I åratal har vi varit underskattar antalet kalorier i vissa livsmedel med så mycket som 25 procent. Beroende på den mat som äts, din kropp kan få betydligt fler eller färre kalorier än det faktiskt krävande. " Fett har tydligen 8,7 kalorier per gram, inte 9; protein 3,2, inte fyra; och kolhydrater 3,8, inte fyra.

Ändå har fett mycket mer kalorier än de andra två. Detta innebär att om du äter en fettsnål kost och är en av dem som hatar att räkna kalorier, kan du gå ner i vikt snabbare tittar på ditt fettintag.