XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En lista över de mest populära Martial Arts


Det finns många olika former av kampsporter. Tre populära stilarna är ju-jitsu, muay thai, och MMA. Ju-jitsu är en markbaserad kampsport som innebär inlagor och kontroll. Thaiboxning är en form av kickboxning som innebär en varierande mängd av strejker. Mixed Martial Arts är en kombination av stående kampsporter och mark kampsport.

Mixed Martial Arts (MMA)

Ursprungligen grundades för att bestämma vilken kampsport stil var högsta, mixed martial arts (MMA) har blivit inte bara den snabbast växande kampsport, men en av de snabbast växande sporterna i världen.
Genom att kombinera delar av boxning, kickboxning, jui-jitsu och brottning, MMA är en insatt kampsport som kräver en konkurrent att vara mångsidig och väl skolad i varje område. Populariteten av MMA har underlättats genom ökningen av Ultimate Fighting Championship (UFC) som innehar mer än två dussin evenemang per år och drar publik på över 20.000.
En standard MMA match kommer att bestå av tre fem-minuters ronder i antingen en boxningsring eller bur-struktur. Slag, sparkar, knän och armbågar slår tillsammans med inlagor tillåts. På marken, sparkar och knän och i ansiktet inte tillåtet.

mauy Thai

Thaiboxning är en form av kickboxning som innehåller knä- och armbågsskydd strejker tillsammans med sparkar till låret regionen. Det skiljer också från andra former av kickboxning i att den använder en clinch där en motståndare sveper sina händer runt motståndarens huvud för att hålla dem på plats och bränder knäslag till den mellersta delen.
Thaiboxning matcher varierar i omgångar, men de flesta kommer att vara mellan tre och fem omgångar, på tre minuter styck. Det finns vissa variationer i reglerna, till exempel om att ta eller inte nedgångar är tillåtna. En traditionell kamp, ​​såsom de som hölls i Thailand, börja med Wai Kru, en ceremoniell dans.

Jiujitsu

Ju-jitsu är en markbaserad kampsport som kombinerar brottning och inlagor. Ju-jitsu utförs ofta i en traditionell gi, även känd som en enhetlig, som inkluderar en jacka, byxor, och bälte. Med uppkomsten av mixed martial arts är ingen gi ju-jitsu växer i popularitet.
En ju-jitsu match börjar på fötterna. Medan bidrag kan utföras när man står, de flesta sker på marken. Konkurrenter försöker en take ner för att få sin motståndare på marken där de flesta av de synpunkter som kan utföras. De flesta av de synpunkter som är antingen gemensamma lås som riktar sig mot armbåge, knä eller fotled eller choke anser att målet halsen.