XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Den 40-30-30 Plan är en relativt populär men ganska svårt att följa metod för att hantera din vikt. Anhängare av planen instrueras att räkna kalorier, balansera sina macronutrient intag vid varje måltid och begränsa vissa val ohälsosamma livsmedel, som är en bunt krav som är förnuftigt men ofta besvärligt att ständigt hantera i praktiken. Vad som följer är en kort sammanfattning av den 40-30-30 plan, inklusive för- och nackdelar, så att du kan avgöra om detta är kosten för dig.

40-30-30 Grunderna

Kärnan i 40-30-30 Plan är att se till att alla måltider är balanserade i kompositionen. Vid någon måltid, bör du förbrukar 40 procent av dina kalorier från kolhydrater, 30 procent av kalorierna från proteinkällor, och 30 procent av kalorierna från fett. Genom att utföra denna jonglering agera du kommer adekvat bränsle kroppen samtidigt som en idealisk scen för viktminskning.

tillåtna Kolhydrater

På 40-30-30 planen kommer din primära källor för kolhydrater vara frukt och grönsaker. Vissa objekt, som bananer och majs, är begränsade till deras överskjutande sockerinnehåll, men nästan allt annat är rättvist spel. Fullkorn och mejeriprodukter i allmänhet ogillande, så även om du konsumerar merparten av dina kalorier från kolhydrater, är detta knappast en "carb-vänlig" kost.

Tillåtna proteinkällor

Alla proteinkällor bör vara så mager som möjligt. Undvik mättat fett-lastat proteinkällor som fet nötkött och andra rött kött. Rekommenderade proteinkällor för en individ på Zone diet (en av de många 40-30-30 planerna) omfattar skinn kyckling, äggvita, tofu och fisk.

Tillåtna fettkällor

Den slutliga 30 procent av kalorierna ska komma från fett, som kanske är det svåraste macronutrient att effektivt hantera. Kom ihåg att fett som finns i din proteinkälla räknas mot din totala för måltiden, så se till att justera. Spetsa måltiden med hälsosamma fetter som avokado, mandel eller olivolja. Fiskolja är också ett bra val för att öka nivåerna av hjärtvänlig omega-3 fetter.

För-och nackdelar

Om du kan följa denna diet till punkt och pricka, det fungerar mycket bra för att hantera din vikt. Att "om" blir den primära nackdelen, men eftersom detta är en svår plan för de flesta människor att följa. Räkna kalorier är svårt nog, att inte tala om att göra det samtidigt balansera näringsinnehållet i varje måltid med endast utvalda livsmedelsval. Om du har den mentala styrka att tuffa ut ultra-beräkning 40-30-30 planen, då detta är kosten för dig. Om inte, skulle du förmodligen vara bättre att söka någon annanstans.