XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Oberoende av en persons hälsa eller ålder, som har en rutinmässig ögonundersökning är viktig. Genom en ordentlig ögonundersökning individer kan avgöra hälsan hos sina ögon och lokalisera eventuella problem. Förmågan att se är ofta en känsla av att tas för givet. Men en myriad av problem kan uppstå som har potential att orsaka total förlust av synen. Av denna anledning, regelbundna ögonundersökningar är nödvändiga och viktiga.

ögon~~POS=TRUNC Tester

En specifik sak att läkarna kontrollera om under en synundersökning är en brytningsfel. Optiker kan avgöra om en person är framsynt, närsynt eller har en astigmatism. Om en person lider av något av dessa villkor är de ofta föreskrivna kontakter eller glasögon för att korrigera problemet. En läkare kommer också att mäta hur väl en individ kan använda sina ögon samtidigt och deras förmåga att fokusera och läsa.

Barn ögonhälsa

Enligt en artikel på walb.com, är det särskilt viktigt att barn får sina ögon kontrolleras. Att se en läkare vid en tidigare ålder kan hjälpa korrigera synproblem som kan gå obemärkt förbi senare i livet. Ju tidigare ett barns öga problem upptäcks desto lättare är det att behandla problemet. En tidigare synundersökning kan tippa en förälder iväg till eventuella problem.

Ögonsjukdom sjukdom~~POS=HEADCOMP

En av de mest angelägna skäl till varför en individ bör få en synundersökning är att screena för potentiella ögonsjukdomar. Glaukom, som också kallas "den tysta syntjuv" är en av de vanligaste ögonsjukdomar. Glaukom normalt inte orsakar smärta eller producera några symptom, vilket är anledningen till en synundersökning är så viktig. Individer som är äldre har en ökad risk för glaukom.

synundersökningar

Enligt allaboutvision.com, bör man inte förlita sig på synundersökningar när det gäller att upprätthålla hälsan hos sina ögon. Barnläkare, skolsköterskor och sjukvårds frivilliga utför normalt synundersökningar. Tyvärr är synundersökningar mycket begränsad ögonundersökning. Endast en omfattande undersökning som gjorts av en optiker kommer noggrant testa alla aspekter av en individs vision.

överväganden

Normala resultat från en synundersökning kommer att innehålla bra perifera seendet, 20/20 vision, inga tecken på sjukdom och förmågan att skilja olika färger. Enligt American Optometric Association, om en synundersökning visar potentiella problem, kommer en optiker utföra ytterligare tester baserade på resultaten. Om en person har ett öga problem, kan en optiker avgöra en diagnos och skapa en behandlingsplan.