XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är farorna med att ta Niacin för blodtryck?

Även känd som vitamin B-3, niacin förekommer naturligt i flera allmänt tillgängliga livsmedel, bland annat fisk, jordnötter och solrosfrön. Din kropp behöver niacin för ett antal funktioner, inklusive produktion av hormoner, förbättra cirkulationen och minska mängden kolesterol i kroppen. Av denna anledning, hjärtpatienter ofta tar niacin, och högt blodtryck är ofta ett åtföljande tillstånd till hjärtsjukdomar. Eftersom niacin kan orsaka vissa biverkningar till din högt blodtryck, tala med din läkare innan du börjar ta det.

Lågt blodtryck

Niacin kan ha en blodtryckssänkande effekt på kroppen, vilket kan vara fördelaktigt för ditt höga blodtryck symtom när de tas i rätt dos. Men höga doser av niacin i samband med orsakar ditt blodtryck att doppa för lågt. Detta kan vara farligt eftersom din vävnader sluta få tillräckligt med blod och syre till dem. Det rekommenderade dagliga intaget för niacin är 16 milligram per dag för vuxna män och 14 mg för vuxna kvinnor. Men doser överstigande 50 mg vara hög, med potential att orsaka biverkningar och bör endast tas under medicinsk övervakning.

medicinering Interaktioner

Niacin är känt för att interagera negativt med vissa mediciner blodtryck, i synnerhet alfa-blockerare som påverkar den glatta muskulaturen i dina ådror. Detta beror niacin kan öka effekten av mediciner blodtryck, vilket kan orsaka ditt blodtryck att doppa för lågt. Alltid diskutera potentiella läkemedelsinteraktioner med din läkare och apotekspersonal innan du tar niacin.

niacin Flush

En av de vanligaste biverkningarna i samband med niacin är risken för niacin flush. Detta beror niacin kan ha en utvidgande effekt på blodkärlen, vilket får dem att öppna i större utsträckning när du tar medicinen. Som ett resultat, flödar blodet snabbare på huden, vilket gör att du får symtom som klåda, rodnad, stickningar och värme, särskilt i ansiktet, armar och bröst. Denna reaktion kan variera beroende på dosen du tar och hur uttalas din högt blodtryck är. Men för vissa människor, är denna reaktion så allvarlig att de inte kan fortsätta att ta niacin. Eftersom ingen flush niacin produkter finns tillgängliga, prata med din läkare om du upplever obekväm spolning.

organskada

Medan doser av niacin kan ha en gynnsam effekt på högt blodtryck symptom, är det möjligt att uppleva skador på lever och mage om du tar höga doser. Detta beror på att levern är ansvarig för filtrering niacin. Om det inte kan bryta ner tillräckligt vid en tid, kan skada uppstå. Niacin också kan vara irriterande för magslemhinnan och orsaka sår. Om att ta höga niacin doser, med din läkare kan övervaka din lever och mage hälsa säkerställa att inga negativa biverkningar äger rum.