XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Den genomsnittliga vikten & amp; Höjd av 2-åringar

Mellan födelse och hans andra födelsedag, kommer ditt barn att växa en otrolig mängd. Under året fram till ditt barns tredje födelsedag, kan du förvänta honom att växa ytterligare två till tre inches och få ytterligare fyra pounds, enligt Kidshealth. Att veta den genomsnittliga längd och vikt för 2-åriga hjälper dig att veta om ditt barn är utvecklingsmässigt på rätt spår. Småbarn som faller utanför medel kan vara helt friska, också, men prata med ditt barns barnläkare för att vara säker.

Är hans tyngd Normal ... eller inte?

En 2-årig pojke, vid en ålder av 24 månader, väger i genomsnitt cirka 28 pounds, vilket innebär att han är i den 50: e percentilen, enligt Centers for Disease Control and Prevention. En 2-årig flicka, vid en ålder av 24 månader, väger i genomsnitt 26,5 pounds, CDC-rapporterna. Två-åringar som faller över eller under den 50: e percentilen anses fortfarande vara friska och normala.

Han väger Vad?

Så länge ditt barn växer i stadig takt, är chansen att han är frisk. En 2-årig som väger mycket mindre eller mycket mer än genomsnitten kan uppleva vissa hälsoproblem, dock. Vissa medicinska och genetiska problem kan hämma tillväxten, enligt Kidshealth. Ett litet barn som väger mer än normalt är en ökad risk för diabetes, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, högt kolesterol, sömnapné, ben problem och tidig pubertet, University of Michigan Health System rapporter. En 2-årig som väger mycket mindre än genomsnittet, å andra sidan, kan uppleva vitamin- och mineralbrist som minskar hälsa och välbefinnande.

Lång eller kort?

En 2-årig pojke, vid en ålder av 24 månader, är i genomsnitt 34,5 inches tall, och är i den 50: e percentilen, enligt CDC. En 2-årig flicka, vid en ålder av 24 månader, är ett genomsnitt på cirka 34 inches tall. Ditt barns exakta höjd kan variera, men speciellt om du och din partner är mycket kort eller mycket lång, enligt Kidshealth webbplats.

Hon är Hur lång?

Din 2-åriga kan falla utanför den genomsnittliga höjden eftersom hon är genetiskt predisponerade att vara ganska kort eller ganska högt eftersom det ligger i släkten. Ett barn som är mycket kort för sin ålder skulle kunna diagnostiseras med underlåtenhet att frodas, vilket placerar henne på en ökad risk för näringsbrist. Om ditt barn går upp i vikt i en snabbare eller långsammare än hon växer i höjd, är det en källa till oro, konstaterar Kidshealth. Om så är fallet, tala med ditt barns barnläkare om vilka behandlingar och alternativ finns tillgängliga för att få henne tillbaka på rätt spår.