XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?


När ditt barn blir sjuk och börjar kräkas eller har vattnig avföring, betyder det oftast en viral, bakterie- eller parasit problem. Eftersom barn blir lätt uttorkad under anfall av kräkningar och diarré, är det viktigt att identifiera orsaken för att ge den mest effektiva behandlingen mot sjukdomen och dess symptom.

Virus

Viral gastroenterit är den term som används för inflammation av mag-tarmkanalen som orsakas av ett virus. Denna inflammation leder till kräkningar, diarré och illamående förutom feber, huvudvärk och frossa. Medan vuxna i allmänhet endast påverkas av caliciviruses kan barn infekteras av ytterligare tre huvud virus inklusive astro, adenovirus och rotavirus, som är den vanligaste orsaken till viral gastroenterit hos barn under fem års ålder. De flesta virus passerar genom kroppen inom 48 timmar, även om vissa kan ta upp till 10 dagar för att rensa upp. Alla är mycket smittsam.

Matförgiftning

Matförgiftning uppstår när du äter mat som är infekterad med bakterier eller toxiner. Dessa kan växa i matrester och andra livsmedel, även när de placeras i kylskåpet. Färskvaror, såsom råa grönsaker och kött, även kan orsaka matförgiftning hos både vuxna och barn, om de inte är ordentligt tvättade eller kokta. Bland de vanligaste orsakerna till matförgiftning är salmonella och e. coli. Kräkningar och diarré kan åtföljas av magkramper, illamående och feber. Även om de flesta matförgiftning fall kräver inte behandling, hög feber och uttorkning motiverar ett besök till läkaren eller akutmottagningen.

parasiter

Ett barn som kräks eller upplever diarré kan vara infekterade med tarmparasiter. De lever inuti mag-tarmkanalen och kan orsaka diarré, kräkningar, uppblåsthet, viktförlust, blodig avföring och en klåda kring ändtarmen. Det finns två huvudtyper av interna parasiter - protozoer och maskar. Barn förvärvar parasiter när de kommer i kontakt med smittade avföring i jord, livsmedel och vatten. Om du misstänker att ditt barn har parasiter, besöka barnläkare kontor för ett avföringsprov. Läkaren kan ordinera en effektiv behandling.