XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tredje Shift Sova tips


Arbeta den tredje skift eller över natten skift kan göra ett nummer på din fysiska välbefinnande. Efter år av att sova under natten och vara vaken under dagen, befinner du dig med att byta de två. Sova under dagen kommer med sina egna frågor såsom buller, ljus och varmare temperaturer. Genom att byta ditt schema och hitta en ny dag och natt rutin, kommer du att kunna träna din kropp att sova under dagtid.

Minska sovrum Ljus

Håll ditt sovrum så mörkt som möjligt under dagen genom att välja mörkläggningsgardiner eller nyanser. Dessa gardiner är mörk - typiskt svart eller midnattsblått - och blockerar solljuset ut även på en mycket solig dag. För ett billigare alternativ, hänga en mörk lakan över ditt fönster när du försöker sova. Mörkret hjälper kroppen att anpassa sig till att sova på denna nya schemat och ger dig en mer vilsam sömn.

Undvik störande ljud

En av de största problem med att sova under dagen är bullret. Utanför trafik, barn som leker och människor konversera närheten finns oftast vanligare i dagtid. För att undvika dessa och andra bullerstörningar, bära öronproppar när de sover. Om du har familj i huset under dagen, se till att be dem att hålla det buller som de gör till ett minimum för att hjälpa dig att sova lugnare.

Begränsa koffeinintag

Koffein hjälper dig att hålla sig vaken under en natt skift, men om du överdriva det, kommer det att påverka din sömn negativt. Om du har svårt att somna, kanske du vill minska mängden koffein du dricker på natten. Växla till vatten och icke-koffeinhaltiga drycker en till två timmar före slutet av ditt skift och på morgonen innan du går till vila.

Hålla sig till en rutin

Arbetet med att upprätthålla en konsekvent sömn och vaka schema hela veckan; inte bara på dina arbetsdagar. På din lediga dagar, hålla sig till denna dagliga rutin för att hålla kroppen i samklang med mönster när du ska vara vaken och när du ska sova. Genom att göra detta, du kommer att omskola din kropp och själ om rätt sovande gånger och bättre säkerställa en bra dag sömn.

läggdags Beredningar

Bortsett från att begränsa ditt koffeinintag innan sängen, kan du också överväga att äta ett litet mellanmål. Många människor tycker att det är bra att äta ett litet mellanmål innan sängen med kolhydrater som tenderar att orsaka trötthet. Undvik att ta sömnmediciner som de är beroendeframkallande och kan vara skadligt för din hälsa. Istället äter och dricker saker som orsakar trötthet om det är ett mellanmål, varm mjölk eller örtte. Ta ett avkopplande bad innan sängen för att få din kropp förberedd för säng, och slå på en fläkt eller luftkonditionering om det är tänkt att vara en särskilt varm dag.