XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Behöver du cykelskor för en Triathlon?

Triatlon kräver specialiserad redskap och utrustning för simning, cykling och löpning skede av loppet. För cykling, grundläggande växel Listan består av en cykel och hjälm, men kan innehålla flera ytterligare delar av utrustning såsom clipless pedaler och cykelskor. Iklädd cykelskor för en triathlon inte krävs en kombination av clipless pedaler och triathlon cykelskor maximerar kraftöverföringen och fartpotential.

Fungera

Triathlon cyklar har särskilda ram mönster, komponenter och funktioner för att förbättra aerodynamiken. Cykelskor och clipless pedaler gör att du kan dra på uppåtslaget samt tryck på nedåt under varje pedal rotation, vilket resulterar i ökad effektivitet och högre hastigheter. Du kan fortfarande producera kraft och hastighet utan cykelskor, men cykelskor är viktigt om du vill bli en framgångsrik triathlet.

övergångar

Under en triathlon, måste idrottare övergången snabbt från simning till cykling och från cykling till löpning. Du kan spara tid under dessa övergångar om du inte bär cykelskor. Men elit triatleter utföra snabba och enkla övergångar genom att lämna sina cykelskor i pedalerna och säkra skon bandet systemet efter de har monterat cykeln och började trampa. Bandet Systemet innefattar ett spärrspännsystem som sträcker bandet runt foten.

alternativ

Om du inte vill köpa clipless pedalerna och cykelskor, har du flera alternativ pedal stilar för att öka din kraftöverföring på cykeln. Till exempel kan gummi clips eller remmar fästas i pedalsystem som gör det möjligt att glida dina löparskor i bandet. Dessa band är lätta och kan justeras för att passa tätt runt skon. Detta möjliggör en "dra" rörelse på den uppåtgående rörelsen av pedalen.

nybörjare

För början triathleter, kan du gradvis införliva cykelskor och clipless pedaler i din triathlon redskap listan och cykel. Börja med din vanliga pedalsystem med remmarna och byt till clipless pedalerna och cykelskor efter att du har slutfört några korta avstånd triathlon och börja rida längre sträckor.