XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Reumatoid artrit är en kronisk autoimmun sjukdom som angriper lederna. Det är vanligare hos äldre individer och vanligtvis börjar utvecklas i åldrarna 40 och 60. Individer kan ha reumatoid artrit för bara en kort tid, eftersom deras symptom kan komma och gå. Andra kan uppleva symtom som förvärras vid vissa tider (skov) och sedan försvinner (remission). Svår reumatoid artrit varar vanligtvis en livstid och orsakar allvarliga ledskador.

inflammerade leder

Lederna på båda sidor av kroppen blir inflammerade på grund av fluid som kommer in i det gemensamma. Inflammerade leder är typiskt känslig, röd och varm. Förlängda inflammation skadar gemensamma och resulterar i smärta. Vanligtvis är de händer, handleder, knän, fotleder eller hals lederna påverkas med reumatoid artrit.

morgonstelhet

På morgonen fogarna är typiskt stela, vilket begränsar storleken på rörelsen som de tillhandahåller, vilket gör det svårare att göra vardagliga aktiviteter. Till exempel kan en person med reumatoid artrit har svårt att gå på morgonen på grund av knä stelhet. Artritiska leder vanligtvis inte börjar lossna fram 30 till 60 minuter efter uppvaknandet.

reumatiska knutor

Tjugo till trettio procent av reumatoid artrit lider har knölar växer under huden. De knölar är fasta, hudfärgade klumpar och uppträder vid tryckpunkter, såsom händer, fingrar, knogar, armbågar eller klackar. Knutan storlek varierar från att vara lika stor som en ärta till storleken av en valnöt. Ibland knölar är smärtsamma och kan påverka dagliga aktiviteter genom att begränsa ett utbud av rörelse.

Anemi & Trötthet

Individer med reumatoid artrit är mer benägna för anemi. Anemi är låga blodjärnnivåer. En minskning av järn orsakar individer att däcket lätt. En kombination av anemi och reumatoid artrit hindrar en från att kunna utföra vardagliga sysslor på grund av onormal trötthet.

Deformation of Bones

Över tiden, är brosket som skyddar benet förstöras, vilket orsakar att fogen deformeras. Fogen förlorar sin funktion, och det omgivande benet börjar att bära bort. Så småningom blir benet fastnat i ett läge.

Muskler, hjärta och lungor

Skador på omgivande leder kan orsaka muskelatrofi (krympande och försvagning) på grund av att inte använda muskeln på grund av smärta eller svullnad. Vanligen detta sker i händerna. Fluid kan samla runt hjärtat och lungorna på grund av överdriven inflammation i lederna. De hjärtmuskeln, hjärtklaffar eller kransartärer kan utveckla problem på grund av reumatoid artrit. Pleurit, eller lungfibros, kan utvecklas, som negativt kan påverka en andning.