XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skillnaden mellan fettfri mjölk och sojamjölk


En stor skillnad mellan fettfri mjölk och sojamjölk. Sojamjölk är inte en mejeriprodukt alls, men är tillverkad av soja. Fettfri mjölk, medan friskare än helmjölk, är fortfarande mejeri med fett bort.

Origins

Utvinns ur sojabönor, är sojamjölk rekommenderas ofta som en naturlig mjölkersättning för personer som är laktosintoleranta. Oljorna och vätskor ansträngda från sojabönor grödor bearbetas för att bli sojamjölk som säljs i livsmedelsbutiker. Fettfri mjölk kommer från en ko, men mjölken bearbetas så det mesta av fettet tas bort innan försäljning.

närings Origins

Sojamjölk och fettfri mjölk får sin näring från olika platser. Medan fettfri mjölk ibland kommer berikas med extra vitaminer, de flesta av de näringsämnen i fettfri mjölk är naturligt. Sojamjölk kräver kalcium och vitamin D, liksom många andra näringsämnen, som skall tillsättas.

soja Oro

Begränsade mängder av soja i kosten anses hälsosamt, men många studier höja oro stora mängder soja i kosten. Oron är särskilt tog upp om isoflavoner, kemikalier som finns i soja som kan orsaka olika hälsoproblem hos vissa individer.