XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Edson Tiger Ljus flugbindning Instruktioner


Den Edson Tiger Light är en traditionell streamer fluga. Den enkla mönster är lätt att knyta och kräver minimalt material. Den är kapabel att fånga ett flertal olika arter när de hämtas eller svängs genom olika nivåer av vattenmassan. Bill Edson fly imiterar en betesfisk och kan bindas i flera varianter. Den ursprungliga mönster använde en påfågel kropp, men många av de moderna imitationer använder en chenille kropp. Påfågeln reflekterar mer ljus men chenille är mer hållbara.

Instruktioner

1 Placera kroken i flugbindning skruvstäd och klämma käftarna för att säkra den på plats. Kontrollera kroken så att den är i nivå eller lutar något uppåt. Tippning kroken ner tillåter material att glida.

2 Starta tråden vid halvvägs på kroken. Linda tråden över sig själv för att säkra den på plats. Linda tråden framåt till böjen i kroken. Använd ditt finger för att göra en slinga i tråden och fäst den på kroken. Använda en dubbning twister för att haka på änden av slingan.

3 Ta fem eller sex påfågel herls från ett gäng. Gör flera varv av tråd för att säkra spetsarna på herls vid böjningen i kroken. Gör flera fler wraps för att säkra glitter till kroken. Placera herls i slingan och rotera dubbning twister för att skapa en enda sträng av påfågel. Linda tråden framåt och stannar, lämnar 1/3 av kroken mellan tråden och ögat. Linda påfågel till slutet av tråden och göra flera wraps att säkra påfågel att kroken. Klipp överskottet slingan och påfågel bort från kroken. Counter-wrap glitter med ännu mellanrum på fem eller sex wraps. Knyt av glitter och skära bort överskottet.

4 Skär en liten klump av gula buck-svans och placera klump i ett hår staplare med tips först. Tryck på stacker mot en hård yta för att rikta alla tips. Ta bort håret från staplaren och placera den på kroken. Tipsen bör vara något längre än krök i kroken. Gör flera varv av tråd för att säkra buck-tail på plats.

5 Linda tråden tills du har en kula format huvud. Använd en piska behandlare att knyta upp tråden och skära bort överskottet. Placera en liten droppe av huvudet cement på huvudet för att avsluta flugan.

Tips

  • Lägg kinder till flugan för extra dekoration. Också ersätta en påfågel färgade chenille för en mer hållbar kropp.
  • Lämna gott om utrymme i spetsen medan binda flugan. Överbeläggning huvudet kommer att göra det svårt att avsluta flugan.