XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilken strids matchar din personlighet?

Din strids ska matcha din personlighet och kroppsbyggnad om du är att bli skickliga. Kampsporter som Shotokan Karate är bäst för starka individer, medan andra, som Jujutsu, är bäst lämpade för mer flexibla människor. Och några kampstilar, som Kenpo och Arnis, använda vapen. När du väljer en strids, överväga dina styrkor och avsikter: Är du mer stark eller flexibel, och är du intresserad av kondition, självförsvar eller konkurrens?

Aggressiva kampstilar

Vissa kampstilar fokusera på att använda aggression och styrka för att övervinna motståndare. Om du vill ha en direkt metod i dina slagsmål och vill bygga din styrka och uthållighet, anser boxning, Kenpo Karate, Tae-Kwon-Do, eller en av de många varianter av Kung Fu. Tae-Kwon-Do är en populär strids som har sitt ursprung i Korea och betonar snabba sparkar. Andra direkta kampstilar som betonar styrka inkluderar kickboxning, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, och kampstilar som Krav Maga, en obeväpnad stridsteknik som har sitt ursprung i den israeliska armén. Muay Thai har sitt ursprung i Thailand och använder sparkar syftar till knäet, smalbenet och armbåge att utplåna motståndare.

Icke aggressivt kampstilar

Vissa kampstilar betonar mildhet och undvikande tekniker snarare än att ta på en motståndare rakt på sak. Om du hellre vill undvika en direkt konfrontation med en angripare, eller om du är små och inte särskilt stark, överväga kampstilar som Aikido, Judo, eller tai chi Chuan. Aikido är en japansk kampsport som bygger på att reagera på en angripare med hjälp av kast och bemästrande tekniker snarare än stansning eller sparka. Eftersom det förlitar sig mindre på snabbhet och styrka, är Aikido passar alla åldrar och storlekar av människor. Tai Chi Chuan är en sydlig kinesisk stil som betonar långsamma, mjuka rörelser och koncentration på andningen och teknik.

Konkurrenskraftiga kampstilar

Konkurrenskraftiga kampstilar fokuserar ofta mer på teknik än på direkt nederlag din motståndare. Till skillnad från gatustrider, där nästan allt är tillåtet, är konkurrenskraftiga kampsporter styrs av strikta regler för tillåtna strejker. Engelska boxning är en sådan konkurrens kämpar sport, och är organiserad i flera omgångar som varar från en till tre minuter. Andra intressanta kampstilar inkluderar Tae Kwon, Karate, Jujutsu och Judo. Karate har sitt ursprung i Okinawa, Japan och är en vapenlös strids som använder både slag och sparkar. Jujutsu använder strejker, kast, sparkar, och kvävning. Judo, som blev en olympisk sport 1964, utvecklats från Jujutsu, men den använder bara nonlethal grappling tekniker och är väl lämpad för mindre individer.

Slåss med vapen

Om du är intresserad av att använda vapen som en del av strids, den filippinska Arnis, Eskrima och Kali alla betonar användningen av vapen. Dessa kampstilar använder pinnar, bladed vapen och improviserade vapen som en förlängning av kroppen. Japanska Kendo använder bambu svärd för att utbilda soldater före examen till metall svärd. Kendo soldater klä sig i traditionell dräkt som innehåller en fullständig ansiktsmask och handskar. Fäktning är en annan typ av fäktning som använder snabba stötar av svärd mot din motståndare. Fäktning är en tävlingssport som använder en av tre vapen - den lätta folie, en tyngre sabel eller epee.

Disciplin och andlighet

De flesta allvarliga kampsporter former innefattar en hälsosam mängd disciplin och andlighet. Kampsporter dojos, eller skolor, traditionellt följa vissa former av etikett och protokoll som inkluderar respekt för dojo, instruktören och ledande studenter. Om du njuta av en välstrukturerad traditionell miljö, kan du njuta av kampstilar som karate. Om du föredrar ett modernt synsätt, överväga nya former som brasilianska Jujutsu.