XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan Tea Tree Oil orsaka blindhet?

Tea tree olja kommer från bladen av tea tree, vetenskapligt kallas Melaleuca alternifolia, ett träd hemma i Australien. Vissa människor använder tea tree olja på huden som en metod för behandling av bakterie- och svampinfektioner, eller de tillsätt oljan till varma badvattnet för att hjälpa trafikstockningar och hosta. Om du får tea tree olja i ögonen, kan du drabbas av allvarliga biverkningar som kan påverka din syn.

ögonsymptom

I de flesta fall, kommer ögonkontakt med tea tree-olja inte orsaka blindhet. Om tea tree-olja kommer i kontakt med ögat, kan du uppleva rodnad, irritation yta och obehag. Inflammationen och obehag kan leda till smärre förändringar i synen, och din vision bör återgå till det normala som reaktionen försvinner. En allvarlig allergisk reaktion mot tea tree-olja kan påverka hornhinnan, som är den klara, kupolformad vävnad som täcker den centrala, främre ytan av ögat. En hornhinnan reaktion kan resultera i viss inflammation i hornhinnan vävnader, och detta kan orsaka en viss grumling som kan störa synen.

Ögon Flush

Om dina ögon kommer i kontakt med tea tree-olja, bör du noggrant skölja ögonen med vatten för att förhindra irritation eller andra symptom. Du kan spola ögonen två olika sätt, men du bör utföra ögon spola i minst 20 minuter. Ett sätt är att stå i duschen och låt varma vattnet rinna i ögonen. Du kan peka dusch huvudet på din panna och låt vattnet rinna ned till ögonen. Försök att hålla ögonen öppna så mycket som möjligt. Om du vill kan du sätta huvudet under ett handfat kran och låt varma vattnet rinna från ditt tempel i ögonen. Du kan behöva regelbundet byta sida för att låta vattnet rinna i det andra ögat.

överväganden

Kontaktlinsbärare bör ta bort sina linser om tea tree-olja kom i kontakt med ögonen. Du bör tala med din ögonläkare om lämpligaste sättet att rena oljan från dina kontakter eller om du ska sätta in ett par nya linser. För att undvika ögonkontakt med tea tree-olja, tvätta händerna efter användning av olja.

varningar

Synförändringar efter kontakt med tea tree-olja eller andra ämnen kräver omedelbar utvärdering från din ögonläkare. Hornhinneinflammation kan kräva receptbelagda mediciner för att hjälpa till att lösa tillstånd och återställa synen. I vissa fall kan plötsliga synförändringar inte vid kontakt med detta ämne men kan tyda på en allvarlig ögonsjukdom.