XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kimchi & hjärtsjukdom


Kimchi är en stapelvara i koreanska köket. Det finns många familjer och lokala versioner av skålen, men grundreceptet ingår kål inlagd i chilipeppar med lök, vitlök och salt. Jäsningsprocessen kan ta lång tid och traditionellt görs genom att placera den kimchi i burkar, som är begravda.

Betydelse

I mars 2006, "Hälsa" Magazine kallade kimchi som en av världens topp fem hälsosamma livsmedel. Den citerade de höga nivåer av vitamin A, B och C samt Lactobacillus bakterier som finns i kimchi.

Lactobacillus

Lactobacillus, som också är närvarande i yoghurt, en annan av de fem mest hälsosamma livsmedel, hjälper till att öka ämnesomsättningen och energinivåer, vilket kan öka den tid utövar, en viktig del av att förhindra eller omvända hjärtsjukdom.

fördelar

Kimchi är hög i fiber och låg fetthalt, vilket gör den till en del av en hjärt-hälsosam kost. Dessutom är det rik på kalcium och järn och fylld med antioxidanter.

effekter

Kimchi görs med lök och vitlök, vilka båda bidrar till att minska kolesterol, en viktig del av strids hjärtsjukdom.

kapsaicin

Capsaicin, det ämne som gör chilipeppar smakar varm, får människor att känna full snabbare, vilket gör det lättare att äta mindre. Att undvika fetma är en viktig del av en hjärt-hälsosam livsstil.