XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad orsakar diarré och orolig mage?


Diarré och magbesvär är oundvikliga discomforts som alla står inför vid ett eller annat tillfälle. Denna typ av tillstånd är vanligtvis beror på den diet, men dessa symptom kan också vara ett resultat av ett virus eller underliggande sjukdom. Enligt University of Maryland Medical Center, kan ta lipas enzym-tillskott hjälpa till att lindra symtomen.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome (IBS) är en sjukdom som orsakar svår magbesvär och diarré från spasmer i tjocktarmen. Musklerna i kolon kramp upp, vilket också resulterar i uppsvälldhet och trötthet. Detta syndrom är ofta på grund av stress och ångest eller muskler i mag-tarmkanalen som inte fungerar ordentligt. Äta skräpmat kan irritera tarmen och orsaka IBS attacker. Enligt MedicineNet webbplats kan födoämnesallergier också vara orsaken.

influensavirus

Influensaviruset är en annan orsak till magbesvär och diarré. Det finns flera olika stammar av influensavirus och vissa är mer aggressiva än andra. Symptomen varierar från mild till svår beroende på vilken typ av influensavirus.

Människor som lider med influensa kan också ha andra symtom som feber, frossa och trötthet. Konstant diarré kan orsaka uttorkning så det är viktigt att dricka mycket vätska när du slåss influensa.

Fettrik kost

En fettrik kost kan orsaka magbesvär och diarré hos vissa personer. Att äta för mycket fet mat skapar en tung börda på kroppen. Livsmedel som innehåller mycket fett orsakar levern att producera mer galla att hjälpa kroppen med att smälta fettet. Överskottet galla kan leda till magbesvär och diarré. Tidskrävande fettrik mat under en lång tid kan resultera i gallblåsan attacker.

Den gallblåsan är en liten päronformat organ som är ansluten till levern. Detta organ hjälper levern genom att lagra galla. När gallblåsan är överbelastade, kan stenar utvecklas. När en sten fastnar i en gallgången, orsakar detta kraftiga smärtor, som beskrivs som en gallblåsa attack.