XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Strattera är ett varumärke för receptbelagda läkemedel atomoxetin hydroklorid. Läkare ordinera vanligtvis det för behandling av neurobeteendestörningar.

Fungera

Läkarna inte helt förstår hur Strattera fungerar men tro dess fördelar resultat efter det ökar nivåerna av en hjärna kemikalie som kallas noradrenalin, enligt RxList.com.

användningar

Uppmärksamhetsstörning med hyperaktivitet är ett tillstånd som orsakas av obalanser i hjärnan kemikalier. Vissa personer med ADHD dra nytta av den ökade nivån av noradrenalin som Strattera producerar.

fördelar

För vissa patienter med ADHD, tillåter Strattera för ökad koncentration och minskar rastlöshet, enligt Mayo Clinic.

Funktioner

Strattera är godkänt för behandling av ADHD hos barn, ungdomar och vuxna. Ofta patienter får en hög dos av läkemedlet tills symtomen förbättras och sedan ges en lägre underhållsdos på löpande för att förhindra återkomst av symptom.

överväganden

Strattera är mest effektiva när de kombineras med psykologisk behandling, säger Mayo Clinic. Om du har en historia av bipolär sjukdom, blodkärlsproblem, hjärtsjukdom, arytmi, högt eller lågt blodtryck, svårigheter med urinering, priapism, en psykotisk störning, glaukom, snabb puls eller leversjukdom, kan det inte vara säkert att ta Strattera, varnar Mayo Clinic.