XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur ofta använder jag DMSO på min gikt?

Droger inte godkändes av västerländsk medicin som lovar mirakelkurer ytan ofta. Dimetylsulfoxid, mer känd som DMSO, hör till denna kategori. En industriell lösningsmedel som används som en utvärtes behandling av olika typer av artrit, inklusive gikt och andra ben och ledvärk är DMSO ibland tippad som en mirakelmedicin för villkor såsom cancer genom holistisk eller alternativ medicin utövare. Detta ämne är endast tillgänglig genom recept och är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration för att behandla endast interstitiell cystit.

gikt symptom

Gikt, en typ av artrit, uppstår när urinsyra kristaller i kroppen ansamlas i lederna, oftast i stortån, knä eller fotled. Gikt orsakar svår smärta, svullnad och rodnad; vissa människor kan köra en feber. Du kan vara benägna att gikt om du är man, om du äter en kost rik på rött kött, om du missbrukar alkohol, om du har diabetes, njursjukdom eller sicklecellanemi eller om du är överviktig. Eftersom vissa utövare använder DMSO lokalt för att behandla artrit smärta, kan det rekommenderas för gikt.

DMSO Dos

Eftersom läkemedlet inte är godkänt av FDA, finns det ingen rekommenderad dos eller rekommendation för hur ofta att tillämpa DMSO på lederna som drabbats av gikt. Använd aldrig DMSO inte din läkare ordinerar det och övervakar dig för biverkningar.

Dimetylsulfoxid Fördelar

Dimetylsulfoxid har ingen kliniskt bevisad nytta mot gikt. Läkemedlet kan ha anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att minska smärta och svullnad, men dessa har inte visats i kliniska prövningar. Veterinärer får använda DMSO på hästar för att minska inflammation i lederna.

överväganden

Kliniska beprövade behandlingar mot gikt är lätt tillgängliga. Läkemedlet DMSO har inga bevisade fördelar och kan orsaka brännande, utslag och andra tecken på hudirritation när de appliceras lokalt. Om inte din läkare känns DMSO har särskild fördel i ditt fall, hålla sig till beprövade behandlingar för gikt.