XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till svettning på natten medan gravid

Nattliga svettningar är värmevallningar som sker på natten som en kvinna sover, enligt hemsidan 34 klimakteriet symtom. Gravida kvinnor har nattliga svettningar som en följd av hormonell obalans som orsakar deras temperaturmätare inte fungerar. Graviditet nattliga svettningar kan vara så intensiv att en kvinna vaknar upp mitt i natten extremt varma eller dränkt i svett. Nattliga svettningar kan störa någon kvinnas liv, men det kan vara särskilt svårt för en gravid kvinna.

hormonell obalans

Nattliga svettningar orsakas främst av en hormonell obalans, enligt 34 ​​klimakteriet symtom. Graviditet nattliga svettningar inträffar när hypotalamus, den del av hjärnan som ansvarar för att reglera kroppsvärmen, fel på grund av en brist i hormonet östrogen. Den fungerar Hypotalamus utlöser en ökning av kroppstemperaturen under natten som resulterar i okontrollerbar svettning. En kvinna upplever nattliga svettningar när hennes nedsatt hypotalamus matar kemikalier i sitt blod som vidga blodkärlen och frisättning kroppsvärme. Det är vanligt under graviditeten för en kvinna att uppleva nattliga svettningar tillsammans med kall frossa.

mediciner

Olika läkemedel kan höja eller sänka en kvinnas kroppstemperatur under graviditeten leder till nattliga svettningar. Kvinnor som tar paracetamol eller acetylsalicylsyra under graviditeten för att minska feber eller hjälpa till med smärta kan märka en ökning av nattliga svettningar, enligt American Family Physicians webbplats. Dessutom kan gravida kvinnor upplever biverkningar såsom nattliga svettningar när de tar anti illamående eller anti-depressiva läkemedel på grund av en förhöjd kroppstemperatur, enligt hemsidan Sleep Well. Gravida kvinnor som missbrukar droger kan också uppleva en förhöjd kroppstemperatur när de försöker att dra sig ur alkohol, opiater eller bensodiazepiner som resulterar i extrema nattliga svettningar.

Sjukdom

En mängd olika sjukdomar och infektioner kan orsaka en kvinna att ha nattliga svettningar under graviditeten. Infektioner, virus, cancer eller autoimmuna sjukdomar kan höja en gravid kvinnas temperatur och orsaka överdriven svettning. Ett exempel på en sjukdom som kan orsaka dränknattliga svettningar under graviditeten är cancern Hodgkins lymfom, enligt National Cancer Institute. När Hodgkins lymfom uppstår under graviditet, utvecklar en gravid kvinna maligna cancerceller i sin lymfsystemet. En kvinna behöver inte vara gravid för att utveckla Hodgkins lymfom, men en gravid kvinna med sjukdomen kan märka en ökning av nattliga svettningar som graviditeten fortskrider.