XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Studsmatta eller rebounder vs löpband, vilket är bättre för din hälsa? Som många amerikaner ser att göra mer utöva hemma, köpa löpband och eller mini trampoliner att sätta i hemmakontor eller källare blir mer av en kostnadsbesparande alternativ till dyra gymmedlemskap.

Effektivitet

Studier utförda på NASA bekräfta att hoppa på en studsmatta eller trampolin är 68 procent effektivare i syreförbrukning och hjärtfrekvens än att arbeta på ett löpband. En studsmatta fungerar hela kroppen och lungor, medan löpbandet fungerar bara underkroppen och lungor ..

Slitage

Trampoliner ses som en form av icke-traumatisk övning eftersom de är så mycket lättare på lederna än ett löpband. Löpband användare har ofta flera lägre skelettproblem, såsom knä, fotled och smärta i nedre ryggen.

miljö Överväganden

En studsmatta kan också ses som en form av "gröna träning" eftersom du inte behöver koppla in den för att driva upp eller ersätta sin motor eftersom den inte har en. En studsmatta tar elkraft som drivs av din egen kropp styrka eller "G-krafter."

farorna

Ett löpband kan visa sig vara farligt om barn finns i närheten. Om löpbandet är påslagen, kan vissa barn vara benägna att klättra på apparaten och få piskade bort eller falla bort om de försöker att stå upp när den är igång. Barn i alla åldrar kan spela på eller runt en mini studsmatta med liten risk för allvarliga skador.

Kostar

Rebounders eller studsmattor är relativt billiga i jämförelse med löpband. Det genomsnittliga priset för en trampolin är ca $ 1000, medan en studsmatta kan bara ställa dig tillbaka runt 275 $.

Popularitet

Löpbandet fortfarande de mest populära av de två, outselling trampoliner avsevärt. Löpband specialister har fortfarande ett fast grepp om marknaden medan studsade ses som ett relativt nytt sätt att utöva, även om det har funnits i mer än 50 år.