XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilket är bättre: en skivstång eller ring?

Skivstänger och ringar finns två olika typer av organ smycken. Var och en är bättre ungefär halva tiden - vissa piercingar kräver ringar, vissa kräver skivstång och vissa kan gå åt båda hållen. Association of Professional Piercers, tillsynsorganet av piercing industrin, rekommenderar vissa typer av smycken för varje typ av piercing.

Typer av ringar

De två vanligaste typerna av ringar bärs i piercing är fångenskap pärla ringar och segmentringar. En fångenskap pärla ring har en liten öppning, och spetsarna av ringen hålla en pärla på plats. En sömlös Ring ersätter pärla med en del av själva ringen, vilket gör att smycken för att rotera hela vägen genom piercing. Vilken stil du väljer beror till stor del på estetik. Om du föredrar dekoration, vill du förmodligen en fångenskap pärla ring. Om du vill subtilitet, gå med ett segment ring.

Typer av Barbells

Det finns tre typer av skivstänger: raka, böjda och cirkulära. En rak skivstång är en metallstång med gängade kulor som skruvas in i varje ände. En krökt skivstång är en rak skivstång böjas till en bananform, medan en cirkulär skivstång är hästskoformad. Kvalitet skivstänger är internt snarare än utvändigt gängat. I det förstnämnda, är gängorna på pärlorna; I det senare, gängorna på stången. Gängorna på stången kan irritera en ny piercing, så piercers vanligtvis inte rekommendera den utvändigt gängade sort.

Vanliga Piercing och smycken

Vanliga piercingar som använder raka skivstänger är tungor och nipplar. En professionell piercer infogar en längre bar i första piercing att tillåta svullnad och ändrar ut baren när svullnaden går ner. Navels använder oftast böjda skivstänger, medan cirkulära skivstänger används vanligen för septums och ögonbryn. De vanligaste platserna för ringarna är öronen, men ringar arbetar också i bröstvårtor, läppar och näsborrar. Ett annat vanligt smycke är labret stud, som är en skivstång med en platt skiva skruvas på igen. Piercers använder labret dubbar för de flesta piercingar runt läpparna.

Eftervård

Antibakteriell tvål och havssalt är dina bästa vänner när det gäller att läka piercings. Efter tvättning med tvål, blöt piercing i saltlösning tillverkad av 1/8 tsk icke-iodized havssalt till 8 dl varmt destillerat vatten. Metoden för blötläggning beror på placeringen på penetrerings; din piercer kan ge dig råd. Använd samma lösning som ett munvatten för oral piercing. De flesta kommersiella piercing lösningar, alkohol, antiseptisk munvatten och väteperoxid är onödigt starka och kan irritera piercingar i stället för att läka dem.