XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hula Hooping vs. sit-ups

I det gamla Egypten, barn svängde gräs korgen runt midjan. Men det var inte förrän i slutet av 1950-talet att plast hula hoops lanserades på den amerikanska marknaden och blev en populär leksak. Sedan dess har hoops utvecklats till ett gym verktyg, vilket ger en total body konditionsträning. Jämfört med förena, sit-ups är en form av gymnastik, rikta dina abs och höftböjarmuskelaturen för att stärka.

Inriktning Versus hela kroppen övning

En sit-up är utformad för att isolera och stärka din främre bukväggen, eller rectus abdominis, höftböjarmuskelaturen och nedre delen av ryggen. Eftersom du lyfter nedre delen av ryggen från marken, aktiverar du dina höftböjarmuskelaturen och stabiliserande musklerna i ländryggen. När du utför en hooping session använder du en 1- till 4 pund ring med en diameter som sträcker sig från 37 till 45 inches. Den kretsande rörelsen av bågen beror faktiskt på höftstötar där du flytta dina höfter framåt och bakåt. Standard förena motion toner dina höftböjarmuskelaturen, nedre delen av ryggen, Mage, obliques, fyrhjulingar och hamstrings. Du kan också ringa bågen runt armarna, som hjälper till att bygga muskler i axlar, bröst och övre extremiteterna.

Stor skillnad på Calorie Burn

Under 2011, det amerikanska rådet om Motion sponsrade en studie på intensiteten och kaloriförbränning av förenar träning. Forskare vid motion och hälsa Program vid University of Wisconsin studerat effekterna av en 30-minuters hooping träning på puls och syreförbrukning av 16 deltagare, som sträcker sig mellan åldrarna 16 och 59. De fann att människor bränner i genomsnitt sju kalorier per minut, eller 210 kalorier för 30 minuters förena. Stringens och kaloriförbränning av förena jämföras med hjärt kickboxning, steg aerobics och boot-camp träning. I motsats till förena, sit-ups inte bränner många kalorier. Som en form av gymnastik, kan en 123 pund individ förväntar sig att bränna 126 kalorier gör sit-ups i 30 minuter.

Grundläggande styrka och teknik

Sit-ups är vanligtvis ingår i en kärna förstärkning regimen, skapa stabilitet och buken effekt för en mängd olika sporter. Genom konditionering dina nedre ryggmusklerna, sit-ups också bidra till att lindra ryggsmärtor och problem, enligt University of California, Berkeley "The New Wellness Encyclopedia." Om du bara snurrar bågen runt midjan och gunga fram och tillbaka på fötterna, kommer du inte få en rigorös kärna träningspass på samma sätt som du kan med sit-ups. Börja en förena träning för din kärna genom att stå med fötterna axelbrett isär och fötterna parallella. Som bågen kommer i kontakt med din navel, driva din mage för att driva bågen och ge den drivkraft till cirkeln. Genom att utöka och upphandlande din mage när du bågen, kan du stärka din kärna muskler. I motsats till sit-ups, förena förbättrar också din hand-öga koordination, rytm, motorik, balans och flexibilitet. Även om rytmen är inte en avgörande faktor i slutskedet av en sit-up, måste du utveckla en känsla för rytm för att hålla bågen roterar runt höfterna eller bågen välter i golvet.

Flexibilitet och variationer

Sit-ups involverar ett förutbestämt rörelseområde. I jämförelse med förena, det är inte en flexibel övning som kan ändras på ett infall i mitten av ett träningspass. Poängen med en sit-up är att slutföra det önskade antalet repetitioner med samma rörelser. Även om du kan lägga till motstånd mot en sit-up, exempelvis att hålla en viktplatta, utför du vanligtvis andra övningar såsom crunches, plankor, cyklar, benlyft och bål rotationer, för att uppnå ett balanserat stärkande program för din kärna. I motsats till sit-ups, kan du improvisera rörelser i mitten av en hooping träningspass. Till exempel förenar klasser på gym införliva danssteg för att ge variation och nyhet. Hur du flyttar dina armar eller andra kroppsdelar medan bågen roterar runt kroppen begränsas endast av din fantasi. Du kan svänga på en fot, gör steg handen eller shimmy bågen upp och ner kroppen, enligt "Fästa: En revolutionär Fitness Program" av Christabel Zamor och Ariane Conrad.