XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Väder Effekter på nervskada


Om en gammal skada tjatar dig under en regnstorm eller när temperaturen sjunker, kan du ha drabbats av restnervskada förnimmelser från väderomslag. Tennisstjärnan Monica Seles berättade Sports Illustrated som år efter att hon knivhöggs under en match i 1995 fortsätter hon att känna twinges i snitt under väderförhållanden. Varför väder påverkan nervskada år efter skadan har läkt? Även om det mesta anekdotiska, är forskare undersöker hur vädret påverkar nervskada.

Forskning

Harvardprofessorn Robert Jamison genomfört en studie 1995 vid Brigham and Women sjukhus Pain Management Center om effekterna av nervskada och vädret. Dr Jamison märkte att smärtlindring centrum väntrum var fylligare på dagar när vädret var fuktig och fuktigt kontra dagar när vädret var varmt och soligt.

Han möblerade frågeformulär till ett slumpmässigt urval av människor som lever i Boston och Worchester, MA - särskilt när klimatförändringarna är dramatiska och stora. Dr Jamison gav också samma frågeformulär till en grupp som bor i San Diego där vädret är milt och stabil. Sammanlagt 557 frågeformulär fördelades för denna studie.

Inte överraskande, rapporterade alla respondenter som kalla, fuktiga förhållanden påverkade deras smärtnivåer, men de flesta deltagarna i studien uppgav att de kunde känna förhöjd nerv förnimmelser innan vädret förändring.

Dr Jamison skrev i 26 september 1995, frågan om Harvard University Gazette, "Detta leder mig till slutsatsen att förändringar i barometertrycket är den viktigaste länken mellan väder och smärta."

nerv Ändringar

Effekterna av vädret på nervskada varierar från stickningar till brännande, domningar eller skytte förnimmelser. Om du upplever en traumatisk skada och nervändar kring skadan är skadade, kan du uppleva resterande neuropatisk smärta.

Neuropatisk smärta är när du fortsätter att uppleva smärta eller förnimmelser efter skadan har läkt på grund av att posta nervskada. Denna smärta är en mekanism i de sensoriska processer i det perifera eller centrala nervsystemet. Hjärnan sänder en felaktig signal till nerverna, skapar smärta eller känsla. Neuropatisk smärta eller förnimmelser är vad människor med nervskador känner före eller under väderomslag.

Tyvärr neuropatisk smärta inte alltid svarar på medicinering eller behandling och ibland diskonteras med andra berättar den skadade att det är "allt i huvudet."

behandlingar

Inga specifika läkemedel avsedda för behandling av neuropatisk smärta; men vissa läkemedel kan minska känslan effekter. Till exempel, antikonvulsiva medel och anti-depressiva verkar kunna minska smärta och känsla i en tredjedel av neuropatiska smärta lider. Dessa läkemedel har biverkningar såsom yrsel, hudutslag och dimsyn.

En icke-medicinska tillvägagångssätt för neuropatisk smärta är TENS metoden (transkutan elektrisk nervstimulering). En TENS-maskin är en liten enhet som skickar en liten puls av elektrisk ström genom kroppen med tanken att lugna över upphetsad nerver. En annan icke-medicinska metoden är akupunktur.