XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Antiperspiranter och deodoranter är två helt olika produkter; deodoranter mask bara några lukter orsakade av svettning, medan antiperspiranter förhindra svettning. De flesta antiperspiranter använda en kombination av aluminium och zirkonium som den aktiva beståndsdelen. Dessa ingredienser minska svettning genom sammandragning av öppningen av porerna, vilket begränsar mängden svett som kan fly. Antiperspirant användning orsakar olika problem, dock.

Irritation

Om du har eksem eller diabetes, eller är benägna att hudirritation och irriterad enkelt genom doft eller färg, är det troligt att de kemikalier som används för att skapa antiperspirant också kommer att orsaka irritation under armarna. Under armarna är under ocklusion, vilket innebär att det finns hud-on-hudkontakt. Detta orsakar behandlingar för att tränga djupare in i lager av huden, vilket gör den irritation värre och tar längre tid att reparera.

Allergisk reaktion

Ett annat vanligt problem med antiperspiranter är att många människor är allergiska mot aluminium och zirkonium används för att dra ihop porerna och begränsa svettning. Armhålan är särskilt mottagliga för allergisk reaktion på grund av tunnheten hos överhuden i området. Doft och färgämnen i antiperspirant kan också orsaka allergiska reaktioner.

missfärgning av huden

Ständiga allergiska reaktioner och hudirritation i undercarm orsakas av antiperspirant användning kan orsaka huden på underarmen för att bli missfärgade. Huden blir en mörkare färg och sticka ut från din vanliga hudton. Ett recept blekning kräm används ofta för att reparera missfärgning, men detta bara irriterar huden på armarna mer och ökar missfärgning.