XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ryggsmärtor kan uppstå på grund av att musklerna runt ryggraden, höfter och lår är stram, men det kan också ske eftersom dessa muskler är svaga. På grund av denna komplexitet, för att lindra smärta i nedre ryggen, måste din strategi bestå av formella övningar och yoga sträcker liksom ögonblick till ögonblick mindfulness om hur du behandlar din rygg under hela dagen.

formella övningar

Börja på händer och knän, handleder enligt dina axlar och knän under dina höfter. Sedan, när du andas, lyfter huvudet och svansen och släppa din mage. Denna åtgärd, spinal förlängningen kommer att stärka ryggmusklerna och sträcka ut på framsidan. För att komplettera detta med spinal flexion, när du andas ut, krypa svanskotan mot blygdbenet och hakan mot bröstet. Upprepa 10 gånger och sedan försöka Locust Pose, en yoga backbend. Ligg på mage, med pannan på golvet eller på underarmarna. Precis som med spinal flexion, stoppa svanskotan mot blygdbenet. Tone din mage muskler utan härdning dem. Förläng ditt högra ben bakom dig och sedan lyfta den så högt som kan du samtidigt hålla höfterna på golvet. Håll i tre andetag och återgå benet till golvet. Upprepa med det vänstra benet. Om detta verkar enkelt och du behöver inte känna någon smärta, försöka lyfta båda benen vid gång.

Sedan rulla på ryggen. Böj knäna och placera fötterna på golvet. Skjut höfterna åt höger om 4 inches och placera knäna till vänster. Detta är en spinal twist. Stanna här i flera andetag och sedan upprepa på andra sidan. När du är klar, krama knäna i bröstet och linda armarna runt smalbenen.

Slutligen ligger i djup avslappning Pose på rygg med benen utsträckta och en filt rullas upp under knäna för fem till 10 per dag, så musklerna i nedre delen av ryggen kan koppla av.

Dag-till-dag Mindfulness

Den mest konsekventa motion och yoga regim kommer att vara föga om du blir medveten om hur du använder din kropp i ditt dagliga liv. Se till att du har ett par skor som passar och att stödja valven. Om du är på ett skrivbord för 40 timmar i veckan, sätta en liten kudde eller vikta filt under bäckenet. Detta kommer att uppmuntra din ryggrad att förlänga och dina höftböjarmuskelaturen att slappna av. Sitt med ditt huvud, bröst, knän och fötter vända åt samma håll. Om du behöver vända, vända med hela bröstkorgen, inte bara med halsen.

Gör det till en vana att lägga märke till när du slouching och att sitta upp rakt i stället. Varje timme eller så, hitta ett hörn på kontoret där du kan göra enkla yogaövningar, såsom vändningar eller mjuka stående backbends så att du kan återuppväcka din rygg. Om du inte känner dig bekväm att göra det på kontoret, åtminstone få upp och sträcka på benen.

Slutligen, se till att du har en stödjande kudde för nacken och madrass för ryggen så att när du sover och inte att vara uppmärksam, har din kropp fortfarande förstärkningen den behöver.