XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Svullnad i knäet Efter träningen

Knät är en stor gemensam som stöder vikten av kroppen när du står, går eller utför nästan någon annan typ av rörelse. Svullnad i knäet kan göra sig runt svårare och kan vara smärtsamt. Knä svullnad efter träning är inte ovanligt, men kan vara en tankeställare för att ändra din rutin eller att sätta mindre press på lederna.

orsaker

Svullnad i knät efter träning orsakas oftast av mindre stukningar eller andra inflammatoriska tillstånd, såsom tendinit, bursit eller artrit. Senor och ligament som håller lederna tillsammans kan bli irriterad av överanvändning, tårar eller andra skador. Artrit är en degenerativ sjukdom som orsakar ledvärk och lokaliserad inflammation och ömhet. Om enkla åtgärder egenvård inte lindra svullnaden eller om du konsekvent får symtom efter ett träningspass, kontakta din läkare för att fastställa orsaken till problemet.

Behandling

Isbildning och upplyftande knät efter träning kommer att hjälpa svullnaden avta och minska smärta och ömhet. Antiinflammatoriska läkemedel är säkra för de flesta människor att använda för att bekämpa inflammation också. Om du inte kan ta ibuprofen eller paracetamol, be din läkare om alternativa behandling idéer. Beroende på den underliggande orsaken till svullnad, kan du behöva vila några dagar tills smärta och svullnad avta.

Stretching

Stretching före ett träningspass lossar dina muskler och senor, vilket minskar risken för skador under träning som kan leda till svullnad av knäet. Aktiv svullnad måste hanteras innan en sträckning rutin att undvika att mer smärta och komplikationer. Enkla knäböjningar hjälpa dig att behålla flexibiliteten efter en skada; ett svullet knä kan känna stel efter flera dagars begränsad rörlighet.

Hamstring och kalv sträckor stärker ligament och senor som stöder knä och kan bidra till att förebygga skador. Tå promenader är ett sätt att sträcka på kalvar; stå upp på tårna, hälarna från marken och gå runt i flera minuter. Ligg på golvet på rygg nära hörnet av en vägg för att sträcka på hamstrings. Att hålla ditt knä lätt böjda, placera benet upp i luften. Vila fötterna på väggen och hålla sulan på foten pekar uppåt. Närma sig väggen för att få en djupare stretch i hamstring.

Stöd

Linda knät med en tryckförband eller bär ett elastiskt knästöd kan styra mängden svullnad du upplever under och efter träning. Välj sportskor med gott stöd för att minska mängden trycket på knät under gång och andra sporter som är hårt på lederna. Mindre stress på knäna minskar risken för att utveckla överanvändning skador som leder till inflammation och svullnad.