XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Banan Extrahera Ingredienser

Banan extrakt är allmänt tillgänglig i USA i flytande form; en pulveriserad sorten är tillgänglig utomlands. Använd den för att förbättra smaken i banan muffins eller bananer bröd, eller för att lägga till en söt, mild smak till dessertsåser eller frukt smoothies.

Banan Extrahera Basics

Traditionell bananextrakt är en vätska som härrör från en puré av gula bananer. Det finns också ett torkat pulver version av bananextrakt. Båda bär en stark bananarom och smak. De är kolesterol- och sockerfria och lägga några kalorier på grund av de små belopp som krävs för smaksättning i de flesta recept. Vid förvaring vid låga temperaturer i tätt slutna behållare kan extrakten ha upp till två års hållbarhet.

Flytande Banan Extrahera Ingredienser

Flytande banan extrakt typiskt gjord av smakkomponenter som extraheras från banan själv. Chiquita, en av världens största bananproducenter, blandar smaker från mosade bananer med vatten och etylalkohol för att göra sin flytande extrakt. Propylenglykol tillsätts för att stabilisera produkten. De flesta andra märken görs med samma ingredienser.

Banan Pulver Extrahera Ingredienser

En mindre vanlig form av bananextrakt är tillverkad av dehydratiserad bananskal och frukt eller frystorkad frukt. Detta är inte allmänt tillgängliga på amerikanska livsmedelsbutiker, men kan beställas från nätet specialitet återförsäljare. Den pulveriserade extraktet används inom livsmedelsindustrin i bakverk och glass. Pulveriserad extraktet ibland används i kosmetiska tvåltillverkning samt.

Banan extrahera använder

Den flytande extrakt används främst i matlagningen både hem kockar och livsmedelsindustrin. Banan extrakt är starkt koncentrerad, så de flesta hem recept kräver endast små mängder som sträcker sig från en droppe till 1/2 tsk. Hem mat-relaterade användningar av banan extrakt inkluderar bakverk, såser och glass. Vätskan används också för att ge doft i hemmagjord lotioner och tvålar.