XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Orsaker till kronisk svullnader under ögonen

Svullnader under ögonen kan vara irriterande, men det är oftast bara en kosmetisk fråga. Det är sällsynt, kan undereye svullnader vara ett symptom på vissa njur och sköldkörteln. Om du ibland vaknar med svullnader under ögonen, fundera på vad du gjorde dagen innan för att leta efter livsstil orsakar såsom stanna uppe sent eller äta för mycket salt. Överväga att tala med din läkare om möjliga behandlingar för kronisk undereye svullnader.

åldring

Den naturliga åldringsprocessen gör att musklerna och vävnaderna runt ögat att försvagas. Som det strukturella stöd lossnar, är det lättare för fluider att ackumuleras. Dessutom inte längre har de lager av fett som är normalt runt ögonen skift som bindväv styrkan att hålla den på plats, vilket skapar ett pösigt området under ögat. Effekten förvärras som huden förlorar elasticitet.

Vätskeretention

Öga svullnader från vätskeretention har en mängd olika orsaker. Överkonsumtion av salt mat gör att kroppen att hålla extra vatten. Samma effekt orsakas av att dricka för mycket vatten precis innan sova. Varmt väder, hög luftfuktighet och fluktuerande hormonnivåer också leda till vätskeretention. Extra vätska, i kombination med det naturliga åldrandet, ökar risken för vätskeansamling under ögonen att orsaka kronisk svullnader.

sömn Position

Sova platt på rygg så att huvudet inte höjs ovanför kroppen uppmuntrar överflödig vätska att stanna under ögonen. Använda en extra kudde eller höja toppen av bädden hjälper till att förhindra svullnader genom gravitationen för att hjälpa dränerings bort från ansiktet.

Brist på sömn

Enligt Skin-Care-Tips-Online.com, är resultatet av brist på sömn ofta ses under ögonen eftersom huden i det området är tunn och skör. Otillräcklig sömn orsakar mörka ringar, pösiga ögat påsar, fina linjer och rynkor.

allergier

Allergisk rinit, även känd som hösnuva, är en allergisk reaktion mot damm, dander och pollen. Med tiden kan hösnuva resultera i undereye svullnader, säger University of Maryland Medical Center. Vidare kan cykeln av allergisk svullnad och tömning lossa huden och öka risken för svullnader. Vissa människor kan också ha allergiska reaktioner på tvålar, kosmetika eller hårfärgningsmedel som orsakar svullnader under ögonen.