XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur stoppar jag Komma Diarré efter att ha ätit sallader?

Att äta mer grönsaker är tänkt att vara hälsosamt för dig och bra för din mag-tarmkanalen. Om ingredienserna inte hanteras på rätt sätt eller om du inte är van vid fiber uppsving, dock kan din tallrik av bladgrönsaker lämna dig med okontrollerbara lös avföring. Enstaka diarré är förmodligen inte något att oroa sig för, men om det varar mer än två dagar, är det dags att se din läkare.

Tvätta dina Veggies

Bakterier är en av de främsta orsakerna till diarré, förklarar National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Det är därför det är viktigt att tvätta alla dina salladsgrönsaker innan du äter. Skölja grönsaker hjälper till att avlägsna fastnat-on avföring kvar av gnagare på området, jord från marken och smuts kvar från buggar. Dessa föroreningar är källor av bakterier som du enkelt kan ta bort i förväg för att minska din risk för att ha diarré.

Laga din Proteiner

Diarré bakterier kan också ange ditt mag-tarmkanalen genom svampiga kött. Om du lägger tärnad kyckling, grillad ytterfilé eller stekt fisk till din sallader, som exempel, kan det hända att episoder av diarré kommer från en livsmedelsburna sjukdom orsakad av bakterier eller parasiter i köttet. Kontrollera alla proteiner med en stektermometer före servering. USDA livsmedelssäkerhet och Inspection Service konstaterar att alla fjäderfä behöver för att nå en minimal inre temperatur på 165 grader Fahrenheit, medan nötkött, fläsk, lamm, kalv, fisk och skaldjur varje måste vara på 145 grader F. matlagning proteiner upp till dessa temperaturer minskar risken för gastrointestinala besvär relaterade till livsmedelsburna sjukdomar.

Skär ner på Delar

Upping fiberintaget är förmodligen något som har borrats i huvudet med din vårdgivare. Du kan gå överbord och få för mycket fiber, men särskilt om din kropp inte är van vid det. Om du upptäcker att äta en stor sallad lämnar du kör för badrummet, välja en mindre sallad nästa gång. Så småningom kommer du vill arbeta dig upp till 28 gram per dag för en 2000-kaloriintag eftersom Dietary Guidelines för amerikaner 2010 föreslår 14 gram per 1000 kalorier. När din kropp fortsätter att vänja sig vid fiber, öka ditt intag en liten bit i taget med några dagars mellanrum. Med tiden bör du kunna njuta av din stora sallad igen, utan den obekväma diarré strax efteråt.

Får testat för mat Reaktioner

Om allt annat misslyckas, kan det vara dags att besöka din läkare och tala om födoämnesallergier och överkänslighet. Du kan vara allergisk - eller intolerant - till en viss typ av vegetabilisk; toppings, såsom nötter; eller laktos från ost eller krämig salladsdressing. Det kan vara svårt att skilja mellan en allergi och intolerans, eftersom båda kan orsaka gastrointestinala besvär, inklusive diarré. Men om du också svälla upp, har utslag eller har svårt att andas efter att ha ätit en sallad, är det mer sannolikt att vara ett tecken på en födoämnesallergi. Inget botemedel finns för allergi eller intolerans; du bara måste undvika utlösnings mat helt och hållet.