XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Varför är Pistons Smält på en snöskoter?


Njuter en skoter med extra vridmoment eller trycka på funktionsgräns alltid kommer till en kostnad. Ibland priset manifesteras i motorn. En gemensam fel punkt tenderar att vara skoter kolvar.

Värme och Kolvar

Liksom de flesta förbränningsmotorer, snöskotermotorer kräver en värmekälla för att skapa kraft och flytta. När denna förbränningsvärme når tillräckliga temperaturer det kan nå över smältpunkten för vissa typer av metall. I ett försök att minska vikten och avleda värme snabbare, många små motorer (som de som används i snöskotrar) använd lättare metaller såsom aluminium eller aluminiumlegering. Tyvärr är dessa delar är då benägna att misslyckas eftersom motortemperaturen når ovanför deras låga smältpunkter (aluminium, till exempel, börjar att smälta vid 400 grader Fahrenheit).

kör Lean

Om en skoter motorn går korrekt, det finns en god balans mellan bränsle, syre och smörjning (olja). För mycket olja och bränsle med för lite luft översvämningar motorn. Alternativt, för lite olja och en hel del luft höjer temperaturen, skapar ett tillstånd som kallas "kör magert." När snöskotern motorn går magert, skyrockets temperatur på grund av ökad friktion och otillräcklig värmeavledning. Värmepunkter med den högsta temperaturen tenderar att inträffa i närheten av tändstiftet och på sidan med luftutsläppen i kolvcylinderväggen.

Tändnings Timing Off

Tändförställningen kan vara ett annat problem och orsak till smält kolvar. Snöskoter kolvar drivs av en vevaxel som är ansluten till ett svänghjul. Svänghjulet genererar elektricitet, som också laddar tändningen. Tändningen sänder en gnista till tändstiftet, vilket skapar en lättantändlig punkt för att blandas med luften och bränslet som det komprimerar mot gnistan via kolven. Om tidpunkten är avstängd, kan förbränningen sker för tidigt eller för sent. När alltför tidigt tar kolven stöten av explosionen och värmer upp snabbare än den kan försvinna. Resultatet tenderar att vara en smältpunkt på toppen av kolven om var tändstiftet är beläget. Många gånger skadan smälter ett hål rakt igenom kolvytan själv.

Övervarvning av motorn

Vridmoment och övervarvning av en snöskotermotor kan också bidra till hög värme och över arbetande delarna. Det är precis som en person att lyfta för mycket vikt för länge; någon gång en muskel kommer att dra eller riva. Motorn, när drivit bortom kapaciteten börjar att värma upp, återigen orsakar problem med kolven, eftersom den är gjord av mjukare metall än resten av motordelar. Detta problem manifesterar ofta med en motor som raser för fort, även när i viloläge. Orsaken kan vara ägare-error eller mekaniskt, såsom en luftläcka.

Höga förbrännings Bränslen

För snöskoter racer typer bränslen med högre oktantal representerar en frestelse. Men om tidpunkten, topplock komprimering och typ av gnista inte justeras, desto högre oktanbränsle orsaka problem. Högre oktantal bränsle kräver varmare temperaturer för att förbränna. Låg tomgång situationer kommer inte vara ett problem, men övre intervallet rotationshastighet utan justeringar kan orsaka temperaturer för att öka bortom kontroll. Återigen hamnar kolven upp smältning och beslag i cylindern på grund av värme och friktion.