XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
En jämförelse av stetoskop

Den tillfällige betraktaren, kan inköp av ett stetoskop verkar inte annorlunda från att köpa ett par praktiska arbetsskor. Alla par kommer att göra, så länge de är bekväma. Men ett stetoskop är så mycket mer. Läkare och sjuksköterskor lita på dem hela tiden, så det är väl värt att göra några försiktiga undersöka innan ett val. Och det har aldrig funnits fler stetoskop att välja mellan.

Det grundläggande

Varje stetoskop delar vissa grundläggande funktioner: en kista bit, hörlurar och slangar. Det är uppmärksamhet på detaljer ges var och en av dessa som står för det breda utbudet av kvalitet och pris.

Kistan stycket är tillverkat av membranet (för höga frekvenser) och klockan (för låga frekvenser). Dual-head chestpieces har membranet på ena sidan och klockan på den andra. Single-head chestpieces ha både membranet och klocka på ena sidan och är beroende av tryck för att detektera olika frekvenser.

Slangen är i huvudsak densamma i de flesta stetoskop. Vad som verkligen är viktigt är längden: inte för att kortare slangar kan du höra bättre (det inte), men eftersom längre slang kan du undvika att böja över patienter, för att hålla sjuka patienter på armslängds avstånd och att drapera stetoskopet runt nacke utan att glida av. Standardlängderna är 22 inches till 28 inches.

3M Littmann

Många utövare anser att 3M Littmann vara Cadillac stetoskop. Först patenterades 1963, dessa stetoskop har ett membran som kan anpassas till låga eller höga frekvenser utan att välte.

Lightweight II SE har en unik bröststycke formad för att passa lätt under blodtrycksmanschetter och patientkläder. Den finns i sex färger och 28-tums längd. $ 45.

Classic II SE har akustik som är överlägsna över Lätt, men inte vad man får i kardiologi serien. Den finns i 15 färger och 28-tums längd. $ 70.

Cardiology III bröststycke har två avstämbara membran: en stor för vuxna patienter och en liten för tunn vuxna och pediatriska patienter. Den finns i nio färger och 22-tums längd. $ 140.

Welch-Allyn

Welch-Allyn är en annan högt respekterade tillverkare av stetoskop. Företaget har sitt ursprung nästan 100 år sedan 1915 och är fortfarande familjeägt. Det är stolt över att fokusera på utövare i frontlinjen av vård.

Professional har en dual-head bröststycke och anpassade åtsittande headset. Finns i sex färger och 28-tums längd. $ 85.

Den Tycos Harvey Elite har en dubbel-head bröstet pjäs som gör att du kan höra olika frekvenser utan variabelt tryck. Har dubbla innerdiameter för optimalt ljud. Finns i fyra färger och 25-tums och 28-tums längd. $ 232.

Sprague Rappaport

Sprague Rappaport är känd för att sälja de mest populära stetoskopet i världen. Spragues, som de vanligen kallas, utvecklades under 1940 och var de första instrumenten att kombinera membranet och klocka i en bröststycke. Sprague Rappaport stolta över att erbjuda alternativ som är lätt att använda.

Den Adscope 641 har fem bröstet bit beslag (två membran och tre klockor för spädbarn, barn och vuxna). Det kan vara stort urval av färger eller det kan vara priset, men denna modell säljer mer än alla andra stetoskop runt om i världen. Finns i 24 färger och 22-tums längd. $ 18.

Omron är utformad för att upptäcka hela skalan av hjärt- och lung toner. Dessutom har fem bröstet bit beslag. Finns i tre färger och 22-tums längd. $ 28.

rekommendationer

En forskargrupp från University of Alabama testade 38 olika stetoskop som använder ljudutrustning för att se om det fanns en avsevärd skillnad i akustik mellan kardiologi, fysisk bedömning och grundläggande bedömningsmodeller. De fann att det inte fanns någon signifikant skillnad mellan Littmann Classic SE och Kardiologi serien, eller mellan Littmanns och Welch-Allyn Harvey Tycos Elite eller professionella modeller.

Dr. Eli Finkelstein i Trinitas sjukhuset, dock testade 12 stetoskop för akustik och klinisk användbarhet med hjälp av både frivilliga och ljud- laboratorieutrustning och hittade tydliga skillnader. Bland de testade stetoskop, han Rank-beordrade sju toppmodeller som Littmann Cardiology III, Sprague Rappaport Omron, Littmann Master Classic II, Littmann Cardiology I, Littmann Classic II SE, Welch-Allyn Harvey Tycos Elite och Sprague Rappaport Elite. Dr. Finkelstein slutsatsen att Littmann Cardiology III var en lätt vinnare, lätt urskilja alla hjärtljud utan störningar. Han gör citera Sprague Rappaport Omron som bästa köp, säger att det rivaler Littmann Cardiology III i akustisk prestanda till en bråkdel av priset.

Att hitta stetoskop som är perfekt för dig kan kräva några försök och misstag. Om en kollega äger ett stetoskop du är intresserad av, försöka köpa ett par öronproppar och ber att låna hennes stetoskop på sin lediga dag. Prova flera stetoskop för en förändring varje kommer att berätta vilken som är rätt för dig.