XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med vitamin D3, Magnesium & amp; Zink?

Vissa näringsämnen spelar en viktig roll i hälsa i kroppen - från det kardiovaskulära systemet för benhälsa och immunsystemet styrka. Vitamin D - särskilt i form av aktivt D-3 - magnesium och zink är alla avgörande för många funktioner i kroppen, och att få tillräckliga mängder via livsmedel och / eller tillskott kan stödja hälsa på många nivåer.

Vitamin D-3 och hälsa

Vitamin D är fettlösliga och finns sparsamt i livsmedel som lever, ost och fet fisk. Kroppen gör även vitamin D när huden exponeras för ultraviolett ljus från solen. D-vitamin är viktigt för benhälsa eftersom den hjälper kalciumabsorptionen i tarmen. Det näringsämne spelar också en roll i immunsystemet och fungerar som en anti-inflammatorisk substans i kroppen. Vitamin D-3 är den föredragna formen av extra D-vitamin för att det är närmare till den aktiva formen som kroppen använder än vitamin D-2 och är lättare att ta till sig. Vitamin D-3 kan också stödja en sund stämning, särskilt i dem som lider av årstidsbunden depression, även känd som SAD, enligt University of Maryland Medical Center.

En Multitasking Mineral

Magnesium kan vara en av de viktigaste näringsämnena för den allmänna hälsan, eftersom det är en kofaktor i mer än 300 enzymsystem i kroppen som reglerar allt från proteinsyntes till nerv- och muskelfunktion till blodtrycksreglering. Enligt den UMMC, är magnesium också viktigt för friska tänder och ben och funktionen av centrala organ som hjärta, lever och njurar. Medan magnesium finns i livsmedel som nötter, baljväxter och gröna bladgrönsaker, många människor inte får tillräckligt från kosten. Enligt Institutes of Health, kan vanligtvis låg magnesiumintag ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, typ-2 diabetes och migrän.

The Power of Zinc

En annan avgörande mineral för hälsa, spelar zink en roll i immunsystemet hälsa, proteinsyntes, DNA bildning, celldelning och sund tillväxt och utveckling i spädbarnsåldern och barndomen. Zink finns i livsmedel som vilda ostron, rött kött, fågel, nötter, baljväxter, fullkorn och mejeriprodukter. Zink måste förbrukas varje dag eftersom kroppen inte har någon specialiserad zink lagringssystem, enligt National Institutes of Health. Enligt UMMC, zink spelar också en viktig roll i reproduktiv hälsa - särskilt kopplade till manlig fertilitet - korrekt sköldkörtelfunktion, blodsocker reglering, förhindrande av åldersrelaterad makuladegeneration och skydda kroppen från fria radikaler.

Tips

Många människor dra nytta av att ta en robust multivitamin dagligen som innehåller vitamin D-3, magnesium och zink tillsammans med en rad andra viktiga näringsämnen. Även kosttillskott är användbara, är det en utmärkt idé att försöka få ett fullt spektrum av näringsämnen från din kost. Hela livsmedel som frukt, grönsaker, fullkorn, nötter, frön, baljväxter och högkvalitativt animaliskt protein är fulla av hälsosamma näringsämnen, medan deras kraftigt bearbetade kusiner finns i burkar, påsar och lådor är ofta inte. Konsumerar stora mängder alkohol, vitt socker, koffein och vissa mediciner kan förhindra absorptionen av viktiga näringsämnen som magnesium, zink och vitamin D eller laka dem från de celler i kroppen, vilket leder till brister.