XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Design Läder Arrow koger


Läder pil koger kräver en design som är funktionell och estetisk. Bågskytte är en sport och en form av jakt och som en hobby, så fin form räknas. En väl utformad koger tillåter skytten att få tillgång pilar snabbt och med ett minimum av rörelse för att undvika att störa stenbrottet. Koger bör också skydda pilarna. Farkosten en läder koger för pilar, eftertanke, en stadig hand och respekt för materialet gå långt för att göra en produkt som kommer att pågå.

Instruktioner

1 Utforma ett mönster för kroppen av koger. Den koger bör vara ungefär samma längd som pilarna du använder, från början till slut. Den koger bör vara bredare upptill än nedtill för att möjliggöra enklare tillgång till pilarna. Justera bredden på koger för att rymma det antal pilar som du vill att det ska hålla på en gång. En koger mäter 11 inches bred vid toppen och 9 inches bred vid botten rymmer ca fem pilar, medan ett koger 13 inches bred vid toppen och 11 inches bred vid botten rymmer omkring sju pilar. Spåra mönstret på ett papper, och använda den för att skära ut läder panel med en rakkniv kniv.

2 Utforma bandet för koger. Bandet bör vara en bekväm bredd för att passa över axeln och tillräckligt länge för att ge enkel tillgång till dina pilar. En rem som är för hårt kommer att kräva dig att nå din hand långt tillbaka och vrida kroppen för att nå nästa pil. En justerbar rem är den bästa insatsen för en mångsidig koger. Klipp två bitar av läderremmen till cirka en fjärdedel inches bred, eller vad bredd är mest bekvämt för dig, och 30 inches lång.

3 Skär två slitsarna i kroppen av koger för att fästa remmen. Mät 5 inches från endera änden av kroppen av koger. Skära en fyrkantig slits, 1 1/2 inches lång och 1/8 tum bredare än tjockleken av bandet, i varje ände. Mark fyra par hål i varje avsnitt av läderremmen nära ena änden. Utrymme varje par av hål en tum ifrån varandra. Stansa ut hålen.

4 Mät och markera en serie hål längs långsidorna och botten av koger för att sy den stängd. Stansa ut hålen. Vika eller rulla ihop kroppen av koger, varvid slitsarna skärs för remmen som visar fullt på toppen av koger. Sy stängt med läder snörning, gängning och kors och tvärs snörning genom hålen.

5 Fäst bärrem. Trä ändarna genom hålen i botten av koger och sy fast genom hålen. Justera de två dinglande bitar av bandet så att de passar bekvämt över axeln och ge enkel tillgång till pilarna. Sy bitar av bandet tillsammans för att passa dig.

6 Testa koger. Bär den över axeln och se till att den är funktionell och enkel att använda. Practice ritning pilar ut ur koger. Om pilarna prasslar när de kommer ut ur koger, sy en liten bit filt nära mynningen av den koger för att tysta ljudet.