XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lämpliga mängder av alkaliska inte är skadliga för kroppen och vissa nivåer är nödvändig. Emellertid kan för mycket alkalisk (och inte tillräckligt syra) faktiskt vara skadligt. Nyckeln till god hälsa beror på att hitta rätt balans.

Identifiering

Livsmedel kan klassificeras med huruvida de producerar syra eller alkali i kroppen. Med hjälp av en pH-skalan, 0 indikerar den mest sura nivå, 14 mest alkaliska och 7 är neutral.

Fungera

Våra kroppar behöver en balans av både syra och alkali. Men att få för mycket av antingen kan få allvarliga effekter på hälsan. Som pH-skalan antyder, neutraliserar alkali effekterna av surt och vice versa.

alkaline Foods

En bra syra / bas-förhållandet är 60 procent alkaliska livsmedel till 40 procent sura livsmedel. Källor av alkaliska livsmedel innehålla många frukter och grönsaker.

ensidig kost

Särskilt i Nordamerika, är för mycket alkalisk vanligtvis inte en stor fråga. Snarare de flesta dieter är alltför sura (kött, bröd, socker). Emellertid i personer med för mycket alkaliska, kan problem uppstå.

Hälsoproblem

Om en persons pH är milt ur balans, kan enkla justeringar i diet göras. En kronisk tung alkaliska förhållande kan påverka nervsystemet och hjärtat bland annat.

Alkaline Diet?

Alltid rådfråga en läkare innan du påbörjar någon diet för att avgöra om det är rätt för dig.