XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man motstå frestelsen att dricka och rök


Röka och dricka är två laster som många människor försöker sluta flera gånger innan att nå framgång. Tyvärr kan alkohol och tobak orsakar både fysiska och psykiska missbruksfrågor. Att motstå frestelsen att röka och dricka, måste du först ha en önskan att sluta. Då måste du ersätta din tidigare beteenden med nya som inte inbegriper användningen av skadliga ämnen. Det finns många metoder som kommer att stapla däck till din fördel när det gäller att motstå frestelser av alkohol och tobak.

Instruktioner

1 Undvik partier, barer och nattklubbar. Den sociala stämningen på en fest eller klubb där spriten flödar fritt ofta gör det svårt för även de mest viljestark person att motstå frestelser och rökig miljö kan också vara ett incitament för att lysa upp en cigarett på egen hand. Ta bort dig från dessa situationer, och undvika de triggers som lockar dig att njuta.

2 Practice daglig meditation och avslappningstekniker. Många människor röker och dricker för att lindra stress. Genom att ta itu med eventuella underliggande ångest frågor du kämpar med genom meditation, är det möjligt att du kommer att minska eller eliminera önskan att dricka och röka naturligt.

3 Ändra din rutin. Ofta röka och dricka är en vanlig åtgärd, och du kan hitta dig själv hänge strikt eftersom det är vad du brukar göra. I stället för att hälla själv en styv en när man kommer in efter jobbet, byta kläder och ta en joggingtur. Omedelbart ursäkta dig från middagsbordet, och ta en lugn promenad med barnen i stället för att lysa upp din efter middagen cigarr.

4 Avstånd dig från andra som dricker och röker. Ursäkta dig själv från Saturday night pokerspel där killarna njuta stogies och slå tillbaka ett par öl. Fråga vänner att inte röka i hemmet eller bilen, och hoppa över stopp vid den lokala vattenhål med dina medarbetare efter en hård dag.

5 ta hjälp av en rådgivare som specialiserat sig på att hjälpa patienter att bryta den onda cirkeln av missbruk. En kompetent rådgivare kan ge dig specifika kognitiva och beteendemässiga tekniker för att ändra dina vanor på en permanent basis.

Tips

  • Kolla själv in ett rehabiliteringsprogram om ditt drickande har blivit ett problem.
  • Be din läkare att förskriva läkemedel för att hjälpa dig att sluta röka om du känner dig osäker på att sluta på egen hand.