XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fördelar med att äta hälso


Hälsosam kost är fortfarande ett personligt val. Det har klara fördelar som är tillgängliga för var och en av oss. En riklig känsla av välbefinnande, höga energinivåer, emotionell integritet, en skarp och alert sinne, och fysisk kondition kan åstadkommas genom någon. Vem kan förneka fördelen av goda matvanor över möjligheterna att utveckla en stor sjukdom eller sjukdom? Hälsa är inte bara frånvaro av sjukdom. Det omfattar så mycket mer, så att vi till fullo njuta av och uppskatta en hög livskvalitet. Dessa är bara några av fördelarna med sunda kostvanor.

En översikt av att äta hälsosam

"Optimal näring" på den mest grundläggande nivån, enligt definitionen i brittiska nutritionist Patrick Holford i sin bok The Optimum Nutrition Bible "är mycket enkelt att ge dig själv den bästa möjliga intaget av näringsämnen för att ge din kropp att vara så frisk som möjligt och att fungera lika bra är det möjligt. " Vi har alla distinkta behov som är beroende av många, många faktorer, som börjar med de styrkor och svagheter som vi är födda med (vår arvsmassa) upp till de effekter som vår nuvarande miljö har på var och en av oss. Detta framgår av den enorma variationen bland oss. Således kommer våra näringsbehov också vara särskiljande. Även om det inte finns någon bästa sättet att äta för alla, finns det några generella riktlinjer som gäller för oss alla.

Våra kroppar är uppbyggda av molekyler som vi får från våra livsmedel. I vart och ett av vår livstid, kommer vi äter ca 100 ton livsmedel, enligt Holford. Denna mat kommer att brytas ned av enzym rika sekret som finns i våra matsmältningskanalen. Mag-tarmkanalen absorberar både makro (fetter, proteiner och kolhydrater) och mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler). Hälsa och integritet inte bara våra matsmältningskanalen, men hela oss själva som levande varelser, beror på vad vi äter. Vår näringsstatus avgör hur vi bibehålla hälsa och anpassa sig till utmaningarna i vår vardag. Vi kan upprätthålla och främja vår hälsa varje dag genom att uppnå våra ideal intag av var och en av de nödvändiga näringsämnen.

Skydd mot sjukdom

Skydd mot sjukdom är förmodligen den största nyttan av sunda kostvanor. Många av de sjukdomar som vi ser varje dag, inklusive cancer, diabetes och hjärtsjukdomar, är direkt relaterade till vår kost. Bröst, tjocktarm och prostata cancer är alla kopplade till dåliga matvanor. Högt blodtryck, högt kolesterol och stroke kan också förebyggas genom bättre matvanor. Kostrelaterade sjukdomar vimlar i vårt samhälle, och det är genom gynnsamma matvanor som vi kan främja bättre hälsa i oss själva och våra kära.

Vikthantering

Vi är alla medvetna om förhållandet mellan dåliga matvanor till fetma. Fetma är ett av de snabbast växande hälsoproblem i detta land i dag. Vi tenderar att äta mer mat än våra kroppar verkligen behöver för att fungera ordentligt. Detta är en av de största faktorerna som har bidragit till det ökande antal människor som har problem viktkontroll. Vi säger att vi inte har tid att förbereda och laga hälsosam mat. För att förbättra kvaliteten på våra liv på många fler sätt än bara viktkontroll, måste vi lära oss hur man ska prioritera ansvar i våra liv.

ökad energi

Våra kroppar kräver rätt näringsämnen till bränsle och energi oss för uppgifterna på vår dag. Energi för att utföra de saker som vi vill i livet är möjligt genom optimal näring. Hälsosam kost får oss att känna mer energisk och därmed vi njuta av våra liv mycket mer också.

mental vakenhet

Förbättrad mental klarhet och koncentration uppnås genom rätt matvanor. Optimal näring är förknippad med en längre livslängd och vistas skarpa hela vårt liv är ett mål som vi alla hoppas att uppnå. Sunda matvanor är också förknippade med mental och känslomässig balans, främja en högre livskvalitet.

Starkare immunförsvar

Goda kostvanor bidrar till att skydda oss mot infektioner genom att förbättra vår motståndskraft. Genom att inkludera färsk frukt och grönsaker och fullkornsprodukter i stället för bearbetade, skräpmat våra kroppar kan få den nödvändiga tillförseln av näringsämnen den behöver för att hålla oss starka och friska. Genom att äta en varierad kost bör vi kunna se till att vår kropp får alla de näringsämnen den behöver.

Ytterligare fördelar med att äta en hälsosam kost

Några ytterligare fördelar som vi får genom att äta en hälsosam diet inkluderar en förbättrad sömnkvalitet, bättre hudton, en allmän känsla av välbefinnande, förbättrad fysisk prestation, lägre incidens av ohälsa, en ökad IQ och en längre livslängd med ett ökat kvalitet och ett överflöd av vitalitet. Genom att göra små förändringar i vår kost, genom att kontrollera portionsstorlekar och göra bättre val kan vi uppnå fördelarna med sunda kostvanor.