XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitaminer i Raw Honey

Honung har värderats i årtusenden; i gamla tider sin söta smak ansågs vara en gåva från gudarna. Det har haft en lång rad av andliga, kosmetika och medicinskt bruk. Idag rå honung är fortfarande populär på grund av dess många näringsmässiga fördelar, inklusive dess höga vitaminhalt. Raw honung är näringsmässigt överlägsen bearbetade honung eftersom behandlingen minskar näringsinnehållet avsevärt.

C-vitamin

Raw honung är rika på vitamin C. Medicinska experter tror C-vitamin för att vara en av de mest effektiva vitaminer tillgängliga för människor. Det stärker immunförsvaret och hjälper till att skydda kroppen mot infektioner och sjukdomar. C-vitamin är också bra för huden och kan lokalt absorberas. Detta innebär att rå honung kan jämnas på huden som en ansiktsrengöring och även för att lindra aktuella symtom såsom brännskador, utslag och torr hud.

vitamin B6

Raw honung har också en hög Vitamin B6 innehåll. Detta vitamin är viktigt för den mänskliga kroppen som den är involverad i kemiska reaktioner som äger rum varje minut. Vitamin B6 är egentligen en grupp av tre olika vitaminer; pyridoxamin, pridoxal och pyridoxin. Denna kombination fungerar tillsammans med enzymer i kroppen för att kroppens ämnesomsättning fungerar.

vitamin B3

Vitamin B3 eller Niacin finns också i rå honung. Niacin kan bidra till att minska nivåerna av dåligt kolesterol eller LDL, low-density lipoprotein, och även öka nivåerna av nyttiga kolesterolet eller HDL - hög densitet lipoproteiner.

vitamin B2

Raw honung innehåller vitamin B2, även känd som riboflavin. Riboflavin är ett vattenlösligt vitamin som hjälper till att underblåsa kroppens energi genom att omvandla kolhydrater till socker. Det hjälper också till med nedbrytningen av fett och aminosyror.

vitamin B1

Vitamin B1, eller tiamin, är också närvarande i rå honung. Tiamin hjälper till att bryta ner kolhydrater till bränsle kroppen. Det neutraliserar också fria radikaler som kan äventyra immunförsvaret och påskynda åldrandet.

vitamin B5

Raw honung innehåller vitamin B5, även kallad pantotensyra. Vitamin B5 är närvarande i blodplasma, där den upprätthåller balansen av hormoner och håller nervsystemet i toppskick.