XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Örter för kliande ögon

Kliande ögon kan resultera från några orsaker. Konjunktivit är en ögoninfektion vanligtvis kallas rosa öga, och detta tillstånd kan orsaka ögon klåda. Om du har allergier, såsom hösnuva eller sällskapsdjur allergier, kan du också uppleva kliande ögon. Om du upplever klåda eller andra symtom, ska du kontakta din läkare för att fastställa orsaken. Hon kan hjälpa dig att avgöra om ett naturläkemedel kan hjälpa ditt tillstånd.

Marigold

Ringblomma, även känd som ringblomma, är en ört som kan bidra till att minska inflammation och andra symptom associerade med konjunktivit. Om du har klåda och andra symptom, kan din läkare rekommendera att tillämpa en ringblomma kompress direkt till dina stängda ögonlock, undvika direkt kontakt med ytan av ögat. Istället kan din läkare föreslå en muntlig kosttillskott som innehåller ringblomma. Din läkare kommer att undersöka dina ögon och avgöra den bästa behandlingen tillvägagångssätt beroende på orsaken och svårighetsgraden av symtomen. Marigold kan orsaka allergi biverkningar, särskilt om du har hösnuva allergier. Andra biverkningar kan inkludera trötthet.

ögontröst

Ögontröst är en liten planta som har små vita blommor. Denna ört kan bidra till att minska klåda och andra symptom i samband med konjunktivit, ögonallergier och andra ögonproblem. Om läkaren anser ögontröst kan hjälpa ditt tillstånd, kommer hon att informera dig om det bästa sättet att använda ögontröst, såsom i en te eller som en oral tillägg. Läkaren kommer också att berätta hur länge du ska använda ögontröst. Denna ört kan orsaka biverkningar såsom synförändringar, svaghet eller förstoppning. Om din läkare rekommenderar utvärtes bruk, kan ögontröst också att intensifiera ögonirritation.

Kamomill

Kamomill är en blommande ört som kan bidra till att minska inflammation och symtom förknippade med ögoninfektioner och ögonallergier. Om läkaren anser kamomill kan gynna dina ögon hon kommer att överväga dina symtom och berätta det bästa sättet att använda örten. Hon kan rekommendera att du dricker kamomillte. I vissa fall kan hon också rekommendera att du tillåter te svalna och fukta en ren trasa med den svala te sedan hålla denna fuktig trasa mot dina stängda ögonlock. Om de konsumeras i stora mängder, kan kamomill leda till kräkningar.

överväganden

Kontakta din läkare innan du börjar ett supplement till din kliande ögon. Din läkare kommer att undersöka dina ögon och avgöra orsaken till dina symptom. Baserat på resultatet av din undersökning, kan du och din läkare arbetar tillsammans för att hitta rätt naturläkemedel eller medicin för ögonen.