XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Formen på en pool cue tip påverkar mängden spin som kan läggas på den vita bollen vid kontaktpunkten. När spetsen upprepat slår bollen, kan det bli komprimerad eller glaserad. Den idealiska pool cue tip bör utformas med en svag kurva och ytan bör vara tillräckligt grov för att göra det möjligt för krita för att hålla.

Hur man Forma en Pool Cue

Det enklaste sättet att forma din pool cue är att köpa en kommersiell pool cue tip shaper. Om du inte vill köpa en av dessa verktyg, kommer sandpapper också arbeta för att grov upp din pool cue tips. Använd 80-slippapper, och inte trycker för hårt eller du kommer snabbt avklinga det mjuka materialet i spetsen. Börja i mitten av spetsen och försiktigt sand mot den yttre kanten.

Nickel och Dime

De flesta pool cue tips är utformade i enlighet med kurvan för antingen en nickel eller en krona. Kurvan av spetsen ska matcha kurvan av nickel eller dime när spetsen hålls upp mot myntet. Den dime ger en brantare kurva än nickel, vilket skapar mer spinn på boll. Plattare nickel bågform används ofta för att bryta ledtrådar, eftersom det finns mer yta tillgänglig för att slå den vita bollen och driva det med kraft.

omgrupperingar

En av de vanligaste cue tip problem är omgrupperingar, vilket är när spetsen material planar och överlappar sidorna av cue. Över tiden, slående kökulan komprimerar änden av spetsen, att trycka det ut över kanten av hylsan. Att förhindra att detta inträffar, hålla sidorna på spetsen i jämnhöjd med ferrulen så det finns mindre material att skjutas över kanten. Efter formning din kö spets, lätt väta den runt kanten och gnugga den med en dollarsedel eller remsor av läder för att värma upp materialet. Detta hjälper försegla kanten av spetsen så att den inte kommer att bryta ner och svamp lika lätt.

glaserade Tips

Det enklaste cue problem att avhjälpa är glasering av spetsen. Detta sker över tiden, eftersom fuktighet i luften absorberas in i spetsen. När spetsen slår bollen, orsakar denna fukt spetsen att bli polerad och slick. Detta hålla poolen krita fastnar på spetsen och gör det svårare att sätta någon spinn på bollen. För att korrigera detta, lätt grov upp spetsen med 80-sandpapper.