XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man mäter min Temperatur under armen


Det vanligaste sättet för vuxna och äldre barn att ha sin temperatur tas oralt. Men om din kräkreflex är känslig eller om du bara inte tycks kunna hålla termometern under tungan tillräckligt länge, mäta din temperatur under armen, den så kallade armhålan metoden, är ett annat alternativ. Denna metod används ofta framgångsrikt, med små barn som inte kan hålla en muntlig termometer under tungan. Att mäta kroppstemperaturen under armarna är en exakt sättet att mäta din temperatur så länge du vet hur man gör det på rätt sätt.

Instruktioner

1 Sätt i slutet av din termometer i en plast termometer cover.This håller i slutet av din termometer ren och fri från bakterier.

2 Lyft upp antingen armen och placera termometern så det är vänd framåt med spetsen mot huden i mitten av armhålan. Sänk din arm och hålla den tätt mot kroppen så att termometern är så nära som det möjligen kan vara på huden i mitten av armhålan. Låt termometern på plats tills det piper för att signalera det läst din temperatur eller under minst tre minuter med en vanlig termometer.

3 Avlägsna termometern från armhålan och kassera plastlocket. Sedan tar din temperatur med armhålan metoden inte innebär termometern är i kroppen, till exempel i munnen, kommer den uppmätta temperaturen vara cirka en grad lägre. Tillsätt en grad temperaturen ses på din termometer för en mer noggrann läsning.

Tips

  • Digitala termometrar används allmänt för att ha tagit axillära temperaturer.
  • Vänta 15 minuter efter duscha eller utöva att ta temperaturen med armhålan metod som din kroppsvärme kan påverka noggrannheten temperatur.
  • När du inte använder en engångs termometer lock, alltid tvätta spetsen med tvål och vatten eller torka med tvättsprit för att hålla den ren och saneras.