XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är Åsarna kände under ett bröst?


Det rekommenderas att kvinnor --- start i 20-årsåldern --- utföra bröstsjälv examen en gång i månaden, två eller tre dagar efter menstruationscykeln ändar (bröst är mindre svullen och känslig på den tiden). För kvinnor som inte längre har mens, utför själv examen en viss dag varje månad rekommenderas. Det är viktigt för en kvinna att veta vad hon känner i en själv examen, som bröstvävnad innehåller normala klumpar och åsar.

åsar

En kvinna som utför en bröstsjälv examen är sannolikt att känna både klumpar och åsar, och det är inte troligt att en bröst är precis som andra. I vävnaden i bröstet, vissa klumpar och åsar är normalt och inte en orsak till oro. Alla kvinnor ska känna en ås av vävnad i nedre delen av bröstet, vilket är bröstvävnad som är närmast bröstkorgen. Detta är bindväv, och känns fast men svampig vid beröring. Bindväven som är kände (åsarna) är nästan repliknande under fingertopparna. Under en bröstsjälv examen, är ett lätt tryck appliceras genom fingertopparna i ett försök att känna vävnaden precis under huden (såsom runt bröstvårtan); medelhögt tryck används för att känna djupare i samma områden, och ett starkt tryck anbringas när man känner sig runt basen av bröstet. Detta beror på att området vid bröstet bas innehåller den åsliknande vävnad, och det är möjligt att för att känna något ovanligt inom det området, behövs ett fast tryck.

Normal bröstvävnad

Bröst består av vävnad, inte muskler. En kvinnas bröst --- eller bröstet --- muskler, låg under brösten. En anledning till att kvinnor får höra att utföra själv prov vid samma tidpunkt varje månad beror på bröstvävnad förändringar under hormonella cykel. Enligt lef.org är normal bröstvävnad körtel. Detta innebär att vävnaden utvecklar och innehåller klumpar och / eller knutor naturligt. Även normal fibrös vävnad kan misstas för en klump under en själv examen, om det känns speciellt svårt eller klumpliknande --- vilket innebär koncentreras och kanske större --- än andra åsliknande eller klump delar av bröstvävnaden. Det kan vara svårt att veta om en knölig åsen är normalt eller bör ses av en läkare.

Klumpar eller förändringar

Även om vissa ovanliga-känsla klumpar kan i själva verket vara normal, är det alltid rekommenderat att en kvinna konsultera sin läkare om hon känner en klump hon tror kan inte vara normalt. Bröst klumpar eller knutor kan innebära något av följande: normal bröstvävnad --- dominerande klumpar (klumpar sticker ut från omgivande vävnad), cystor (godartad eller cancer), bölder i bröst, bölder i areolar körteln, mastit och cancer- --among andra möjligheter. Zora K. Brown, författare till "100 Frågor och svar om bröstcancer", skriver att bortsett från att känna hennes bröst, bör en kvinna leta efter synliga förändringar, bland annat förändringar i färg, form eller storlek, och "gropar, rynka eller utbuktning av hud." Ett utslag, röd hud eller ömhet kan också vara tecken på ett behov av medicinsk utredning.

enkla Cystor

Utanför bröstet standard, frisk, körtelvävnad, den vanligaste orsaken till oro är cystor, cystor orsakar vanligen klumpar och / eller knölar. Till skillnad från cancer, cystisk klumpar är rörliga, vilket innebär att de inte förankra sig till vävnaden. På grund av detta, inte en cystisk klump inte orsaka någon gropar eller förändring i bröst utseende. Cystor är mest vanligtvis finns i samma exakta plats på ett bröst, där en kvinna känner den åsliknande vävnad: undersidan av bröstet och den övre avsnittet utanför av bröstet. Cystor kan ändras under en kvinnas hormonella cykel, och hon kan uppleva obehag och symtom som en brännande känsla. Enkla cystor (skiljer sig från komplexa cystor) är nästan alltid godartade --- men bör diagnostiseras av en läkare.

Bröstsjälv tentor

Kvinnor rekommenderas att utföra bröstsjälv tentor en gång i månaden eftersom det är en kvinno första försvarslinjen mot bröstcancer.