XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man känner igen symptomen på rotatorkuffen problem


Rotator cuff problem är en allvarlig fråga som kan bli mycket komplicerat att behandla om inte märkt på rätt sätt. Rotatorkuffen i axeln kan faktiskt riva om symptom ignoreras. Du bör känna till hur man känner igen symtomen på rotatorkuffen problem för att minimera lokal skada.

Instruktioner

1 Ta reda vilka aktiviteter som orsakar din smärta. Om du känner smärta i axeln när du använder din arm, träffa en läkare. Du kan bara märka smärta och irritation när man försöker nå över huvudet för att få något från en hög hylla.

2 Meddelande om en axel känns svagare än den andra. Rotator cuff problem kan minska styrkan för att stödja armen. Du kommer att märka om du har problem att lyfta saker med en specifik arm eller om du känner smärta när lyfta saker.

3 Se om du upplever smärta medan du ligger i sängen. Vissa människor med skadade rotatorkuff erkänner sömnproblem liggande på sidan med den skadade axeln. Om du vaknar med smärta i axeln, är det en bra indikator på rotatorkuffen problem.

4 Kom ihåg att om du någonsin har haft några problem med tendinit i axeln. Ibland kan en uppblossande av tendinit kan svälla senorna så mycket att rotatorkuffen inte har rummet som behövs för att böja sig runt.

5 Se din läkare omedelbart om din erfarenhet konstant smärta i axeln, särskilt efter någon form av olycka. Konstant smärta är en bra varningssignal om att din rotatorkuffen kan riva och manschetten kan inte läka sig själv en gång rivs.

Tips

  • Om du känner igen några av dessa symtom, se din läkare så snart som möjligt. Du kanske kan fixa dina rotatorkuffen problem utan att behöva gå igenom dyr operation.
  • Du kanske märker axeln popping eller göra konstiga klicka ljud när du flyttar din arm. Dessa ljud kan ofta vara en varningssignal om att din rotatorkuffen har problem. Du kanske har ett ben impingement och en del av axeln om gnugga på rotatorkuffen. Detta fall kommer ofta kräva operation för att rättas till innan det tårar din manschetten.
  • En over-the-counter smärtlindring medicin kan vara en tillfällig botemedel för ditt tillstånd, men det bara kommer att dölja din smärta. Detta läkemedel kommer inte fixa dina rotatorkuffen problem.
  • Om du upplever smärta när lyfta något eller flytta armen på ett visst sätt, sluta göra det. Ytterligare användning av en skadad rotatorkuff kommer bara att göra skadan värre.