XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fågelmatare och människors hälsa


Fågelmatare fulla av befjädrade besökare är vackra att skåda, men de kan också sprida sjukdomar om inte väl underhållna. Ohälsosamma matare kan vara en sändningstidpunkt inte bara från fågel till fågel, men i vissa fall, från fågel till människa. Öva bra sanitet på fågelutfodringsstationer är det bästa försvaret mot spridning av sjukdomen.

möjliga Sjukdomar

Den vanligaste sjukdomsspridning på fågelutfodringsstationer är Salmonellosis, som överförs av smittade fågelspillning, enligt National Wildlife Health Center (NWHC). Den orsakas av Salmonella bakterie, som kan döda fåglar och sicken humans. En annan vanlig sjukdom som bärs av fåglar är Trichomoniasis, som orsakas av protozoparasiter som påverkar djur och människor. Duvor och duvor är särskilt känsliga och kan sprida parasiten genom infekterade avförings spillning. Fågelinfluensa eller avian influenza, är det osannolikt att vara ett problem på en bakgård fågelbordet, enligt NWHC. Det är oftast bara kontrakterade genom att trycka på ankor och kycklingar med bara händer.

bra Sanitation

Det enklaste sättet att skydda sig mot sjukdomar vid fågelbord är genom god sanitet. Tvätta händerna med tvål och vatten efter hantering av utsäde och matare. Bära rena engångshandskar är en god praxis samt. Minst en gång i månaden, desinficera fågelmatare. Använda en lösning av 1 del klorblekmedel till 9 delar vatten. Sänk den tomma mataren i lösningen för två till tre minuter och låt den lufttorka innan den släpps ut sin plats i din trädgård. Också alltid hålla matare fri från spillning och avfall.

Trängsel

En annan viktig försiktighetsåtgärd mot spridning av sjukdomen är att minska trängsel vid fågelbord. Överfulla matare är en av de vanligaste poäng för fågelsjukdom överföring. Ger många matare hela varvet, i motsats till bara en sida, rekommenderar NWHC

Vassa kanter

Se till att matare har inga vassa kanter eller punkter att skada fåglarna. Bakterier kan komma in en fågel system genom även de minsta snittet. Andra säkerhetsåtgärder inkluderar ändra placeringen matare regelbundet för att förhindra uppbyggnad av avföring i ett område, och hålla fågelfrö i slutna behållare för att hålla skadedjur. Släng alltid någon smaklös eller möglig mat.

växt Perenner

Plantera en naturlig fågelbordet är ett enkelt steg för att minska risken för smittspridning. Lägg perenner hemma i ditt område för att locka fåglar till din trädgård. Växt solrosor att locka finkar, och trumpetformade annueller att dra kolibrier. Fåglar älskar också att mata på fruktbärande träd och buskar.