XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bipolär sjukdom är ett annat namn för manodepressivitet, en psykisk sjukdom som kännetecknas av perioder av mani och depression. Den orsakas av onormal hjärnaktivitet väckt den av stress, en traumatisk händelse eller en plötslig förändring i hjärnans kemi. Det är för närvarande obotlig.

Historia

Forskarna började ringa sjukdomen bipolär affektiv störning att exakt beskriva sjukdomen. Många människor förvirrade det med PMS, depression eller narcissistisk beteende.

Betydelse

Bipolär sjukdom är en allvarlig sjukdom som avsevärt stör en persons förmåga att resonera och tänka. Vissa bipolära sjuka på sjukhus på grund av beteende som härrör från sjukdomen.

typer

Bipolär sjukdom är uppdelad i olika typer: bipolär I och bipolär II. Bipolär är mindre allvarlig, medan bipolär II leder till självmordstankar, risk för skada andra och psykopat beteenden.

Tidsram

Bipolär sjukdom utvecklas i tidig vuxen ålder, vanligen före 25 års ålder Det är ovanligt för barn att ha bipolär affektiv sjukdom.

Identifiering

Bipolär sjukdom kännetecknas av alltför glada eller underliga beteenden, som kallas mani och deprimerande tankar eller självmordsbeteende, som kallas depression. Dessa beteenden måste upprepas, att cykellopp diagnostiseras.

kända Ties

Flera kändisar har bipolär affektiv störning, inklusive brittiska komikern Stephen Fry och skådespelaren Richard Dreyfuss. Stephen Fry har nyligen gjort en dokumentär om sin prövning med bipolär affektiv sjukdom.