XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man äter kolesterolsänkande livsmedel


Att veta hur man äter kolesterolsänkande livsmedel kan rädda ditt liv. Om du har högt dåliga LDL-kolesterol eller låg goda HDL-kolesterol, bör du hantera din kost och motion. Alla livsmedel är inte skapade lika när det gäller kolesterol, vissa livsmedel ökar din onda kolesterolet eller minska goda kolesterolet medan andra livsmedel hjälpa dig att naturligt sänka det onda kolesterolet och höjer det goda kolesterolet.

Instruktioner

1 OATMEAL - Ät havregryn som kommer att fylla dig och hjälpa dig att sänka kolesterolvärdet. Stål skär havregryn eller hela havremjöl (grouts) är de mest hälsosamma typer av havremjöl. Omedelbar havregryn är inte så bra för dig och beroende på vad som lagts in i det, kan vara dåligt för dig. Många omedelbar oatmeals har hög majssirap eller delvis härdade oljor i dem, alltid kontrollera dina etiketter. Omedelbar havregryn har alltför bearbetade och det är därför de inte är lika bra för dig som stål skär havregryn eller gryn.

2 SALMON - Ät mycket lax för att hålla ditt kolesterolvärde balanserad. Andra fiskar som har liknande egenskaper är makrill, sardiner och tonfisk. Ät lax minst tre dagar per vecka. Fisk rik på omega 3: s har varit vet för att öka det goda kolesterolet.

3 MANDLAR - Äta mandel i små mängder varje dag har visat sig öka din goda kolesterolet. Mandel innehåller mycket fett, men det är bra fett som är bra för din kropp.

4 äta grönsaker - Ät mycket frukt och grönsaker varje dag. Minst 50% av vad du förbrukar varje dag bör vara frukter och grönsaker. Titta på din tallrik vid matdags och se till att 50% av din tallrik är täckt med grönsaker. 25% av din tallrik ska hålla ett magert kött (fisk eller kalkon) och 25% av din tallrik bör innehålla en fullkorn eller stärkelserik grönsak som potatis.

5 ÖVNING - Motion 6-7 dagar per vecka om du har högt dåliga LDL-kolesterol. Ett minimum av 30 minuter per dag är bra, men i 60 minuter per dag är optimalt. Börja öka tills du har arbetat upp till 60 minuter. Du kan äta kolesterolsänkande livsmedel, men kommer även att hjälpa dig att sänka kolesterolvärdet.