XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

God personlig hygien är direkt kopplad till vår hälsa. Handtvätt är särskilt viktigt eftersom det kan stoppa spridningen av sjukdomen. Som ett resultat, är handtvätt ett viktigt förebyggande verktyg på offentliga platser, institutioner, skolor och hälsovård och dagvård anläggningar. Bekanta dig med rätt handrengöringsmetoder och andra åtgärder du kan vidta för att upprätthålla sunda personlig hygien.

Instruktioner

1 Sätt händerna under rent rinnande vatten. Varmt vatten är bäst. Applicera tvål. Gnugga händerna tills tvål löddrar. Använd löddret att skrubba alla ytorna på händerna i 15 till 20 sekunder. Sätt händerna tillbaka under rinnande vatten för att skölja. Torka händerna. Om möjligt, använd en pappershandduk för att stänga av kranen. De Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar rengöra händerna med tvål och vatten ofta.

2 Tvätta händerna med ett alkoholbaserat hand sanitizer om du inte kan få tillgång till tvål och rent vatten. Fördela produkten i ett av handflatorna. Gnugga händerna tillsammans. Avsluta genom att gnugga desinfektionsmedel på alla ytor på händer och fingrar. Fortsätta att göra så tills du händer är torra.

3 Bada regelbundet. Detta behöver inte nödvändigtvis innebära att duscha eller ta ett badrum varje dag. Du behöver dock behöva rengöra huden och schamponera håret med jämna mellanrum.

4 Borste och tandtråd tänderna, i idealfallet, efter varje måltid. Om att göra så är ogenomförbart, borste och tandtråd två gånger om dagen. Munhygien är ett viktigt sätt att förebygga sjukdomar i tandköttet och karies. Om möjligt, har en tand checkup och rengöring var sjätte månad.

5 Klipp ut eller klippa naglarna rakt över. Undvika att skapa en krökt form i spiken, vilket kan orsaka kanter för att växa in i huden och resultera i nageltrång. Säkerställa en rak kant genom att lämna in den med en nagelfil. Klippa naglarna för kort kan också orsaka nageltrång. Den amerikanska ortoped Foot & Ankle Society rekommenderar att spikar skäras så att några millimeter av huden ovanför nageln förblir synlig.

Tips

  • Om du inte har en klocka och då din handtvätt så att den uppfyller 15-20 andra krav, sjunga "Happy Birthday" i huvudet två gånger.