XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur identifiera trast mun


När man tittar i munnen eller ditt barns mun ser du en vit beläggning på insidan av det? Om så är fallet, kan detta vara "torsk". Trast orsakas av en svamp vetat bättre som jäst och alla men inte begränsat till munnen, är den mest sannolika platsen för att starta.

Instruktioner

Hur identifiera trast mun

1 Ta en titt inuti munnen eller munnen på den person som du tror att ha trast. Om du märker att det finns en vit, krämig substans på tungan, kinderna och gommen, då vet du att det är trast.

2 Halsont eller tunga är ett annat sätt att diagnostisera trast hos vuxna och barn. Med halsont vanligtvis kommer en brist på aptit också.

3 Fråga om personen har en dålig smak i munnen eller munnen är alltför torr som en bomullstuss. Detta är ett symptom på svampinfektion.

4 Om det är ett barn som du misstänker har svampinfektion, ta en titt inne i hennes blöja. Merparten av tiden när ett spädbarn har svampinfektion, kommer barnet att utveckla en blöja utslag som ser ut precis som insidan av munnen.

5 mödrar som ammar ett barn som har torsk kommer högst sannolikt att börja ha extremt ömma och röda bröstvårtor. Detta är orsaken av bakterierna irriterande bröstvårtan som är mycket känslig.

6 Om du märker något av dessa symtom inte panik. Det är lätt att tas om hand och i de flesta fall torka ut munnen med en ren trasa kommer att börja bota infektionen.

Tips

  • Om du är osäker på att ditt barn eller om du har trasten, besök din läkare eller barnläkare omedelbart.
  • Om du märker symtom på svampinfektion, inte delar glasögon eller bestick tills den är helt borta.