XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Brain Foods: Kosttillskott & amp; vitaminer

Hjärnfunktion påverkas av näring. Vissa tillstånd och sjukdomar av åldrande hos personer med låga nivåer av specifika näringsämnen. Genom att tillsätta vitaminer och kosttillskott till kosten hos friska människor, kan uppkomsten av vissa åldersrelaterade sjukdomar möjligen bromsas eller undvikas helt och hållet.

Hjärnan

Den mänskliga hjärnan är ett komplext organ som styr vår kropp samtidigt som han får, analysera och lagra information. På grund av hjärnan, kan vi tänka, känna, se, höra, smak, lukt och rörelse. Den genomsnittliga mänskliga hjärnan, som väger cirka 3 pounds, är sammansatt av 40 procent grå massa och 60 procent vita substansen. Genomsnitt endast 2 procent av kroppens vikt, använder hjärnan 20 procent av syretillförseln och 20 procent av blodflödet. Hjärnan och ryggmärgen komponera det centrala nervsystemet, vilket är ganska bräcklig och behöver skydd mot att smittas med sjukdom eller skadad. Blod-hjärnbarriären skyddar hjärnan från intrång av kemikalier från resten av kroppen.

Brister och sjukdom

Även om de exakta orsakerna till Alzheimers sjukdom, en form av demens, är okända, avslöjar forskning kring sjukdomen påverkan av vissa vitaminer och mineralbrist. Alzheimerpatienter tenderar att ha låga nivåer av B-12 och zink. B-vitaminer är nödvändiga för kognitiv funktion. Antioxidantvitaminerna A och E är också låg i Alzheimerpatienter. Antioxidanter fungerar en av fria radikaler för att hjälpa till att reparera oxidativa skador. Brister av selen, kalium och bor har också noterats. Alzheimers Association förklarar att äta en hälsosam kost hjälper dig att få tillräckligt intag av dessa viktiga hjärn vitaminer, tillsammans med andra näringsämnen som du behöver för att produkterna ska absorption.

Attention Deficit Disorder, kännetecknad av ouppmärksamhet och hyperaktivitet, är vanligare hos personer som saknar tillräckliga essentiella fettsyror. Adekvat protein är nödvändigt att göra signalsubstanser i hjärnan från aminosyror. Barn med ADHD ofta saknas i aminosyran L-glutamin, en prekursor av GABA, en lugnande signalsubstans.

hjärn Foods

Brain Foods: Kosttillskott & amp; vitaminer

ELDR.com, en plats för personer över 60 års ålder, rekommenderar att dricka minst tio glas vatten om dagen, och noterar att uttorkning höjer stresshormoner och kan orsaka allvarliga hjärnskador. Nästa är fisk som innehåller omega-3-fettsyran DHA. Omega-3 fettsyror finns också i valnötter, pumpafrön och linfrön. En brist på omega-3 har kopplats till minskad intellektuell prestation och demens. Frukt och grönsaker som är rika på antioxidanter hjälper rensar fria radikaler. Bär, spenat, brysselkål, broccoli, rödbetor, avokado, röd paprika, körsbär och kiwi är också på listan.

Komplexa kolhydrater, som ger energi och bränsle hjärnan, finns i hela korn och stärkelserika grönsaker och frukter. Grönt te bromsar uppbyggnaden av amyloid plack avlagringar i hjärnan och hjälper mental vakenhet. Ägg är rika på kolin, ett B-vitamin visat sig förbättra minnet och minimera trötthet. Mindre kända nattokinase kommer från jästa sojabönor och underlättar blodflödet i hela kroppen.

vitaminer

Gary Null, författare till "Power Aging," rekommenderar B-vitaminer för energi och hormonproduktion. Han noterar att högre intag av vitamin A, C, E och B-komplex är relaterade till bättre prestanda på abstraktion och visuospatiala tester. Null citerar vidare en artikel i "Archives of Internal Medicine" som avslutar minnesproblem och neuropati förbättras med B-12 injektioner eller tillskott.

Null noterar också en studie utförd av forskare i divisionen av biokemi och molekylärbiologi vid University of California om acetyl-L-karnitin och alfa-liponsyra i åldrande råttor. När de tas tillsammans, förbättrade de prestanda på minnesuppgifter genom att förbättra mitokondriefunktion och sänka oxidativ skada.

tillskott

Life Extension rekommenderar följande tillägg för att öka friska hjärnans funktion. Vinpocetine, ett utdrag ur snäcka anläggningen, har använts över hela världen för att behandla kognitiva brister beror på normalt åldrande. Gingko biloba har visat särskilda åtgärder som motverkar åldersrelaterade kärlsjukdomar. En storskalig studie som redovisas i "Journal of American Medical Association" fann att Gingko förbättrad kognitiv förmåga och social funktion i början av patienter med Alzheimers sjukdom. Annan forskning pekar på dess funktion i att bevara kognitiv funktion hos friska människor. Fosfatidylserin, ett extrakt från soja, spelar en viktig roll för att upprätthålla integriteten i hjärnans cellmembran och därigenom bidra transporten av energiproducerande näringsämnen in i cellerna. Q10, som ges i måttliga mängder, producerade djupgående anti-aging effekter i hjärnan.