XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om en eller båda av ditt barns låren verkar vara svaghetskänsla, kanske du vill få honom till en läkare för en kontroll. Ditt barns muskelsvaghet kan vara något att oroa sig för, såsom vanliga växtvärk eller resultatet av en skada. Men det finns en chans att bensvaghet hos barn kan vara ett tecken på en allvarlig sjukdom, inklusive muskeldystrofi. Se en läkare för att avgöra vad som orsakar ditt barns låren att känna dig svag.

symptom

Ditt barn kan klaga en eller båda av benen inte fungerar korrekt när han upplever muskelsvaghet i hans lår. Han kanske tröttnar lätt när man går eller springer, eller han kan känna sig mindre stadigt på benen än vanligt. Han kanske till och med snubbla eller falla ibland. Han kan också uppleva smärta, domningar eller stickningar i hans lårmusklerna som ett tecken på att hans lår lider av svaghet.

Potentiella Oskadliga Orsaker

Om ditt barn nyligen har haft en skada eller sjukdom, kan svaghet i hans övre lårmusklerna vara ett tecken på att hans kropp fortfarande återhämtar sig. Växtvärk kan också orsaka obehag, ofta i framsidan av låren, enligt den Kidshealth webbplats. Även om du tror att ditt barns ben svaghet är inte en orsak till oro, prata med en läkare kan utesluta allvarliga problem och låta dig veta om ditt barns tillstånd kommer att lösa sig på egen hand.

Allvarligare orsaker

Eftersom muskelsvaghet kan vara ett tecken på muskeldystrofi, ta ditt barn till sin läkare för att testa om han upplever svaghet i hans övre benmuskler. Vanligtvis barn med muskeldystrofi börjar uppleva symptom när de är yngre än 5 år gamla. Muskeldystrofi oftast påverkar axel, höft, lår och bäcken muskler. Om du tror att ditt barn kan ha muskeldystrofi, är det viktigt att få honom testade direkt så att han kan påbörja behandling.

Hur man hjälper

Om ditt barns läkare har uteslutit sjukdom, kanske du kan hjälpa ditt barn bygga och stärka sina benmuskler. Små barn kan bygga sina benmuskler genom att spela på en klätterställning. Du kan också registrera ditt barn i en gymnastik klass för att hjälpa till att bygga sina benmuskler. Organiserad idrott som innebär löpning, såsom fotboll, kan vara till nytta för en liten ens benmuskler. Ditt barn kan också prova roliga aktiviteter såsom hoppa rep eller simning för att stärka benen.